Прочитај ми чланак

БРАВО – ЗА ЈЕДНО ВЕЧЕ ТРИ ПОБЕДЕ СРБИЈЕ: Поражене Аустралија, Индија и Естонија!

0

Одбојкашка репрезентација Србије „уписала“ је и трећу победу на Светском првенству које се игра у Бугарској и Италији пошто је у четвртом колу Ц групе победила Аустралију са 3:1 у сетовима.

После почетног пораза од селекције САД са 3:2 у сетовима, ово је трећа узастопна победа изабраника Николе Грбића, па ће се после сутрашњег слободног дана у уторак од 20:30 борити са Русијом за друго место у групи и за вредне бодове коју свака репрезентација преноси у наредну фазу такмичења.

Вечерас је Србија играла бледуњаво у прва два сета, први је и добила, али је други изгубила, но трећи и четврти сет су путоказ како би „Орлови“ требало да изгледају на овом шампионату.

Беспрекорна игра у пољу, разноврстан напад и одличан сервис је нешто што би српске одбојкаше могло да краси у другој фази такмичења. Најефикаснији у победничкој екипи био је Срећко Лисинац са 18 поена, Немања Петрић је имао 14, а Александар Атанасијевић 13 поена.

Дејвис куп: Србија – Индија 4:0

У баражу за опстанак у Светској групи Дејвис купа тениска репрезентација Србије победила је у Краљеву селекцију Индије са 4:0.

Принтскрин: Тениски савез Србије

Четврти поен нашем тиму донео је Пеђа Крстин, који је данас савладао Сиратра Белађија са 6:3, 6:1, а селектори су потом одлучили да се не игра последњи сингл.

Првог дана, у петак, Ласло Ђере је победио Рамкумара Раманатана са 3:1, док је Душан Лајовић савладао Прајнеша Гунесварана са 3:0.

Србија је победу и опстанак у Светској групи обезбедила у суботу, када су Никола Милојевић и Данило Петровићу у дубли победили Роана Бопану и Сакета Миненија са 3:0.

Убедљива победа Србије против Естоније

Кошаркашка репрезентација Србије победом је „затворила“ септембарски прозор у квалификацијама за Светско првенство, а вечерас су изабраници Александра Ђорђевића били бољи од Естоније 91:65.

Фото: Кошаркашки савез Србије

Србија је на тај начин оправдала улогу фаворита уочи утакмице и побегла конкурентској Грузији и Израелу на две победе, у борби за треће место које такође обезбеђује „визу“ за Мундобаскет наредне године.

Наредни меч Србија игра 13. новембра против Израела у гостима и уколико и тамо тријумфује требало би да буде сигурни учесник планетарног шампионата.

Вечерас су „Орлови“ играли онолико колико им је било потребно да обезбеде сигурну победу, а сви играчи који су улазили са клупе и уписали су се у листу стрелаца.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Немања Бјелица са 14 поена, док је у пораженој екипи бољи од осталих био Индек Кајупанк са 17.

Одбрана је била на изузетно високом нивоу, а напад без иједне грешке, па зато с оптимизмом селектор Србије Саша Ђорђевић може да уђе у наредне „прозоре“ квалификација, али и да у њима пружи прилику и неким новим играчима у дресу са националним грбом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!