Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић ће се оклизнути на косовском питању

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће се председник Србије Александар Вучић „оклизнути и пасти“ на решавању проблема Косова и Метохије са међународном заједницом, која је у Савезу за Србију добила јединог довољно снажног и кредибилног саговорника у српској опозицији.

Међународна заједница, коју данас првенствено интересују решавање питања избеглица и Косово и Метохија, до сада је разговарала само са Александром Вучићем, а сада је добила и другог саговорника у Савезу за Србију, рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Градског одбора Народне странке Београд, која је за председника изабрала потпредседника странке Николу Јовановића.

Јеремић је истакао да ће Савез за Србију “умети да релативизује међународну подршку, која је до сада ишла само према једном човеку и његовом намесничком концепту управљања домородачком колонијом“.

Председник Народне странке је навео да је оснивањем Савеза почело обједињено и заједничко деловање против корумпираног и криминализованог режима, што значи да ће грађани бити пред избором да гласају или за СНС или за Савез, као једину озбиљну алтернативу власти.

Историја вишестраначја у Србији нас учи да до суштинске промене власти може да дође искључиво када постоји једноставан бинарни избор, и углавном су то председнички избори. Ми немамо времена да чекамо председничке изборе, који су тек за четири године, и зато избор мора бити јасан, а опозиција уједињена – можете да гласате или за власт или за Савез за Србију“, рекао је Јеремић.

Јовановић је рекао да ће Народна странка и Савез за Србију победити на наредним локалним изборима у Београду и тиме дати кључни допринос да Србија поново постане нормална и демократска држава у којој се поштују права грађана.

Поручујем Београђанима да више нису сами. Верујем у победу на локалним изборима, најдаље до 2020. године. Када пола милиона наших суграђана, који немају канализацију, виде како напредњаци ките град и дочекују Нову годину у септембру за пола милиона евра нашег новца, мислите ли да не схватају с ким имају посла, упитао је Јовановић.

Јовановић је истакао да више од милион људи није подржало СНС на последњим изборима у Београду, и додао да они чекају шансу да виде леђа напредњацима.

Сви ти људи чекају да се појави неко други, другачији, јасна алтернатива. Да им неко поручи: „Нисте више сами“, истакао је Јовановић.

На оснивачкој скупштини београдског одбора Народне странке говорили су и глумац Марко Степановић, председник Правног савета странке Владимир Гајић и потпредседница Санда Рашковић Ивић, а гост на скупу је био Драган Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!