Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ: Једино решење је да срушимо „Маракану“

0

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић причао је о дугорочним плановима клуба, а један од њих тиче се стадиона "Рајко Митић".

Одавно је јасно да ће популарна „Маракана“ морати за неколико година да се реконструише како би пратила УЕФА и ФИФА стандарде, али је Терзић најавио и рушење као врло вероватнију опцију.

Flickr

Терзић за сада најављује додатне радове на прилагођавању „Маракане“ европским стандардима, али још једном наглашава да је рушење неизбежно.

„Ми ћемо ући у реконструкцију, међутим, сваки почетак посла отвара три нова посла. Па три нова отварају девет нових. У принципу, много је скупље реконструисати. Сада добијамо лиценцу УЕФА, али дугорочно, у периоду 5-10 година, „Маракана“ ће морати да се руши и да се гради нов стадион, јер је неусловна за било какву реконструкцију и подизање комфора на виши ниво, а временом ће УЕФА бити све захтевнија“.

Стадиони се у данашње време праве да буду више од спортског терена, већ модерни тржни центри са комерцијалним садржајима.

„Маракана не може да буде то јер су све четири трибине наслоњене на земљу: Немамо простор за комерцијални садржај и једино решење је да се сруши читав стадион и да се прави модеран, нов, са комерцијалним садржајем, где би цео објекат живео 365 дана. То је једно решење“, рекао је Терзић гостујући на ТВ Коперникус.

Директор Звезде је о томе већ разговарао са председником државе Александром Вучићем.

„Звезда је једини клуб тренутно од 32 у Лиги шампиона којим има стадион са атлетском стазом, а то више не постоји. Да бисмо избацили атлетску стазу у овој реконструкцији, ми морамо терен да померимо скроз до западне трибине, а онда нам остају три трибине више које мораш да рушиш. Онда дођеш у ситуацију да практично правиш три четвртине новог стадиона. Према томе, боље је порушити стадион и направити нови са инсталацијама, подземним гаражама и тако даље“.

Терзић је за предстојећу јесен прво најавио уградњу аутоматских улаза који ће онемогућити улазак на стадион навијачима без купљење улазнице, што је пре неколико месеци на свом стадиону у Хумској 1 урадио највећи ривал Партизан, а што ће клуб коштати око 600.000 евра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!