Прочитај ми чланак

НАРОДУ ПРЕКИПЕЛО: Загребачког градоначелника родитељи гађали јајима

0

Загребачког градоначелника Милана Бандића напали су становници загребачког насеља Вукомерц који су протестовали због оружаног сукоба у среду у том насељу, пренели су хрватски медији.

Обрачун ватреним оружјем између две породице догодио се у непосредној близини основне школе испред које су се данас окупили родитељи, преноси портал Index.hr.

Тамо се током протеста појавио и Бандић, кога су, наводи портал, у једном тренутку напали бесни родитељи ученика и становници Вукомерца, а све је било на ивици физичког обрачуна.

Окупљени су му звиждали и вређали га, а кад је одлазио бацали су му разне предмете на аутомобил, укључујући и јаја, а наводно му поломили стакло на службеном аутомобилу.

Мислећи на једну од ромских обитељи чија је кућа у близини школе и испред које се пуцало, поручили су му, уз увреде, да их је он довео тамо.

Интервенисала је и полиција, а неки окупљени претили су да ће запалити кућу ромској породици која је учествовала у обрачуну, јавља Индеx.хр.

Загребачка полиција је након пуцњаве у насељу Вукомерец привела 19 особа због угрожавања живота и имовине.

 

У пуцњави је оштећена кућа и седам аутомобила, док дојава о повређенима није било, саопштила је загребачка полиција, како је пренела раније Хина.

Према писању медија, с две стране нишана нашле су две ромске обитељи које су се наводно обрачунале због финансијских размирица.

Кућа око које се пуцало налази се насупрот основне школе, што је изазвало забринутост локалног становништва које тврди да су сукобљене стране дан раније међусобно претиле пиштољима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!