Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: ПКБ образац како СНС урушава прехрамбену безбедност Србије

0

Начин на који се приватизује ПКБ је доказ да СНС и даље наставља да крши своја предизборна обећања и лаже своје бираче, продајући стратешке привредне ресурсе странцима. Сада је сигурно да на ред за продају долазе ЕПС и Телеком

Просто је невероватно да се на тендер за приватицију ПКБ-а и то по дупло мањој цени од процењене, десет пута мањој цени од реалне, пријави само један понуђач и то „чувена“ Ал Дахра која је позната као страначка испостава СНС-а.

Иако је већина агроекономских стручњака годинама уназад говорила да ПКБ као озбиљан фактор за прехрамбену стабилност Београда и Србије, мора остати у рукама државе, Влада Србије по ко зна који пут није послушала струку.

Ако је већ одлучено да се ПКБ прода, зашто није омогућено и другим компанијама из Србије да учествују на тендеру за приватизацију овог великог агрохолдинга?

Очито да је на делу била претња криминалних структура из власти, који су свим заинтересованим купцима забранили да учествују на тендеру!

Продаја ПКБ-а  Ал Дахри, је доказ да 17000 ха земље ПКБ сигурно одлази у руке СНС-овим тајкунима, који нити ће сачувати раднике у компанији нити имају намеру да развијају посао у њој. Већина радника ПКБ-а ће проћи исто као и радници Азотаре из Панчева који су и поред свих обећања политичара који су долазили у Панчево и лагали их како им се ништа лоше неће десити, на крају завршили на улици и остали без посла.

Иван Костић
Народни посланик
магистар агроекономије

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!