Прочитај ми чланак

ЗБОГ АГРЕСИВНОГ СЕДМАКА, родитељи не дају деци да иду у школу, надлежни без решења

0

Родитељи ученика седмог разреда Основне школе Светозар Марковић у Краљеву у четвртак су донели одлуку да својој деци не дозволе да похађају наставу у овој школској установи.

Разлог је њихов страх за безбедност деце, јер, како наводе, ученике већ дуже време терорише агресивни ђак са посебним потребама, који у школу носи нож и физички насрће на вршњаке.

(Илустрација)

– Доведени смо пред свршен чин, јер у школи нико од надлежних не може да нам гарантује безбедност деце – рекла је за портал „Србин инфо“ једна од забринутих мајки.

– Зато смо донели одлуку да наша деца не похађају наставу све док се овај проблем не реши. У среду је од ученика седмог разреда на наставу дошао само проблематични дечак. Најгоре је то што смо добили претње да ћемо бити санкционисани и ми и наша деца уколико не дозволимо да се врате на наставу, иако их тако излажемо директној опасности.

Према наводима наше саговорнице, проблематични дечак је до сада променио неколико школа и у свакој физички насртао на осталу децу.

– Реч је о детету са посебним потребама, на терапијама, са веома агресивним и непредвидивим понашањем. Надлежни у Краљеву су донели одлуку да дете мора да похађа регуларну основну школу, а на томе инсистира и његова самохрана мајка, која, морам да истакнем, веома се бахато понаша према другим родитељима – наглашава наша саговорница.

Поводом овог случаја, редакција „Србин инфо“ је контактирала и директорку Основне школе Светозар Марковић Славицу Павловић, која је изјавила да је због насталог проблема контактирала Министарство просвете.

– За петак у 11 часова је заказан састанак са републичким инспектором и родитељима, – објаснила је директорка школе за наш портал.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!