ВЕСЕЉИ У БЕРЛИНУ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ да „мало боље слуша“ Ангелу Меркел

9

Он је у интервјуу оценио да "неће бити промена граница, ни размена територија".

Председник косовске скупштине Кадри Весељи посаветовао је Београд да „мало боље слуша“ канцеларку Ангелу

Говорећи за „Дојче веле“ о очекивањима од дијалога Београда и Приштине, Весељи је рекао да је „врло убеђен да би поруке госпође (немачке канцеларке Ангеле) Меркел требало мало боље да се слушају и у Београду, пошто су на Косову схваћене у потпуности“.

Он је у интервјуу, који је дао током посете Тирани, оценио да „неће бити промена граница, ни размена територија“.

„Биће недодирљивости наше државне територије и пуне суверености. Неће бити заједнице српских општина са извршним компетенцијама која угрожава уставни поредак и територијални интегритет Косова“, рекао је Весељи.

На констатацију ДW да је „председник Србије Александар Вучић пре неколико дана рекао да неће признати државу Косово“ и питање који је његов став, Весељи је одговорио са: „Симпатичан је председник Србије, господин Вучић“, те додао да су „његови говори о миру добри“, али му не иде на част када, како је рекао, „промовише Милошевића“.

На опаску новинарке ДW да је „протеклих дана била тамо (у Прешевској долини) и видела да су Албанци тамо врло заинтересовани да се припоје Косову“, Весељи је казао да је „то део албанског националног бола и саосећања са њима“.

„Ми ћемо бити са њима, али без давања претераних нада и без злоупотребе њиховог стања. Ми тражимо од међународних партнера, али и од председника Вучића, ако је заиста заинтересован за европске интеграције, да своје грађане, Албанце који живе у Србију, третира на достојанствен начин. У супротном, ситуација неће бити повољна и неће бити добрих предуслова за успешан дијалог“, рекао је Весељи.

                                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!