УРАГАН УДАРИО У ИСТОЧНУ ОБАЛУ САД- ВЛАСТ НАРЕДИЛА Бежите и спасавајте живу главу!

14

"Чак и ако ураган ослаби до категорије 1 и даље нас чека олуја категорије 4 и велика катастрофа", рекао је метеоролог Чад Маестдао. Очекује се да ће ураган преко Северне и Јужне Каролине пролазити пуна три дана, све до недеље.

Ураган Флоренс приближава се источној обали САД. Већ су почели жестоки удари ветра праћени кишом који дувају брзином између 60 и 120 километара на сат.

Јутрос је Флоренс прошао 350 километара источно од Јужне Каролине, а крајем данашњег и почетком сутрашњег дана приближиће се обалама Северне и Јужне Каролине. Национални центар за урагане САД саопштио је да ц́е ветрови урагана досец́и и до 315 километара од његовог центра, због чега ц́е бити угрожена вец́и део Источне обале САД.

Председник САД Доналд Трамп поновио је да је заштита живота највиши приоритет и позвао оне који живе на путу урагана да се евакуишу.

Електропривредна компанија „Дјук Енерџи“ саопштила је да би због урагана без струје могло да остане три четвртине од њихових четири милиона корисника у Јужној и Северној Каролини. Компанија је такође упозорила да би прекид у снабдевању струјом могао да потраје недељама.

Иако је ураган мало ослабио, метеоролози упозоравају да исток САД и даље чека катастрофа невиђених размера.

„Чак и ако ураган ослаби до категорије 1 и даље нас чека олуја категорије 4 и велика катастрофа“, рекао је метеоролог Чад Маестдао. Очекује се да ће ураган преко Северне и Јужне Каролине пролазити пуна три дана, све до недеље.

Амерички званичници послали су алармантно упозорење свима који се налазе на путу снажног урагана Флоренс, јавља СиЕнЕн.

„Останком рескирате живот. Не планирајте да кренете када почну кише и ветар“, рекао је гувернер Северне Каролине Рој Купер. Готово идентичну поруку послао је и његов колега из Јужне Каролине: „Евакуишите се. Ако то не урадите, препуштени сте сами себи.“

Власти су забраниле саобраћај преко моста у смеру острва на којем се налази град Каролина Бич, а уведен је и поллицијски час 24 сата.

Градске власти су забринуте јер је од око 6300 становника тог града њих 1000 одбило да напусти своје домове, што је опасно за овај град који се налази на мање од два метра надморске висине.

„Наш систем обране од поплава је солидан, али ипак неће издржати такву навалу воде. Поплава је готово неизбежна“, рекао је градоначелник Каролина Бича Џо Бенсон.

                                               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!