Прочитај ми чланак

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП У КОШАРЦИ Бледа Србија поражена од Грчке на Криту

0

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је на Криту од Грчке са 70:63 , у првом мечу друге фазе квалификација за за Мундобаскет.

Foto: fiba.basketball

Грчка: Тајлер Дорси, Ник Калатес, Јанис Бурусис, Костас Слукас, Јоргос Папајанис, Јоргос Принтезис, Костас Папаниколау, Евангелос Манцарис, Јанис Папапетру, Панајотис Василопулос, Танасис Адетокунбо, Костас Митоглу.

Србија: Марко Симоновић, Стеван Јеловац, Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Никола Калинић, Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Немања Недовић, Василије Мицић и Стефан Јовић.

Изабраници Александра Ђорђевић сада имају скор од четири победа и три пораза, док су „Хелени“ и даље без неуспеха, 7/0.

„Орлови“ се у наредном колу за три дана састају са Естонијом у хали „Александар Николић“, док Грчка гостује Грузији.

Пласман на Светско првенство у Кини оствариће најбоље три селекције из сваке од четири групе.

Најефикаснији у саставу Србије био је Богдановић са 19 поена, међутим из игре није баш најбоље шутирао (6/19, тројке 3/12). Бјелица такође није имао шутерско вече (9п, 4/11), али је остварио 12 скокова и пет асистенција.

Код Грчке Калатис је убацио 15, као и Принтезис, док је Бурусис био на граници трипл-дабла (9п, 10ск, 8ас).

„Орлови“ су добро отворили меч, као и Грчке. Екипе су се смењивале у вођству, а на крају после десет минута игре резултат је био 18:16 за „Орлове“.

Током друге деонице нисмо гледали лепу кошарку, доста се промашивало на обе стране и утакмица на мање поена више је одговарала домаћем тиму. На паузу отишло се са резултатом 35:32 за Грчку.

Почетак треће деонице припада апсолустно „Хеленима“, који праве велику серији и долазе до двоцифрене предности, 48:36. Наши су успели да се консолидују и фуриозном завршницом потпуно стижу заостатак, 49:47.

Пресудан моменат четврте четвртине виђен је на средини, када је Стефан Јовић промашио чист зицер за 59:59. На другој страни Принтезис погађа два пута заредом и предност Грка одједном је +6, 63:57.

Дуго је било +6 за „Хелене“, а није да нисмо имали шансу да приђемо. Сваки пут када бисмо били у нападу за смањење, нешто лоше се дешавало и на крају смо заслужено поражени.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!