Прочитај ми чланак

РАДНИЦИ УСПЕЛИ ДА СПРЕЧЕ ИЗВРШИТЕЉЕ да преузму фабрички погон!

0

Радници Фабрике резног алата (ФРА) у Чачку и данас су осми пут у протеклих шест месеци спречили судске извршитеље, који су у присуству полиције, покушали да преузму погон за израду кугличних вретена.

Око 100 радника блокирало је фабрички улаз, спречавајући судске извршитеље да уђу у фабрику и наплате дуг од поравнања са једном чачанском приватном фирмом, који је од 1,5 милион динара у међувремену, са каматама, нарастао на око 4,6 милиона динара.

Кордон полиције, који је био постављен неколико метара испред фабричке капије спречио је новинаре да уђу у фабрику, док су били присутни судски извршитеји.

Полиција није дозволила да у фабрику уђе и више одборника из две одборничке групе у Скупштини Чачка, опозиционе Двери и владајуће Српске напредне странке, који су дошли да подрже раднике.

Након што су судски извршитељи напустили фабрику, полиција се повукла.

Представници синдиката рекли су новинарима да је погон „Куглична вретена“ од значаја за одбрамбену индустрију о чему постоји решење Министарства одбране из 2017. године.

ФРА која се бави производњом и продајом резаног алата и машина, основана је 1953. године и сада је у фази реструктуирања.

У фабрици је тренутно запослено 560 радника.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!