Прочитај ми чланак

ДР РИСТИВОЈЕВИЋ (ПРОФЕСОР КРИВИЧНОГ ПРАВА): Закон о породици писале феминискиње

0

Последица Закона о спречавању насиља у породици је пораст насиља у породици за 400%, некад и са смртним исходом.

Закон је писала група феминистичких НВО, а не Министарство правде, нити неко државно тело. Нису га увеле Немачка и велике европске земље.

Закон је нажалост проширио појам насиља на: расправу, незадовољство, материјални недостатак, па чак и поступак који још НИЈЕ УЧИЊЕН!

На тај начин Закон повећева насиље уместо да га спречава.

Закон уместо да оснажује породицу, он је слаби. Држава је ушла у породицу и постала члан породице, имајући сва права, а никакве обавезе.

Државне службе дођу, раздвоје породицу и оде, а људи остану још завађенији, са својим нерешеним проблемима.

Држава је узела на себе да регулише породичне односе. Једине две мере које закон прописује су: забрана комуникације и удаљавање наводног насилника из сопствене куће. Да ли то помаже породици?

Уместо да се од супружника захтева да извршавају своје обавезе, да буду пожртвовани, он инсистира на томе да сви имају своја права. Инсистира на појединачним правима уместо на обавезама и то само удаљава укућане.

Колико је погубан закон говори случај из Бора где је жена пријавила мужа за насиље зато што није хтео да потроше породични буџет на летовање на мору. Жена је пријавила мужа за економско насиље, узела новац и отишла на море, а мужа су одвели у полицију – осуђен је за насиље над женом!??

Зар је то нормално!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!