Прочитај ми чланак

НОВАК О ПЛАНИНИ КОЈА ГА ЈЕ ПРЕПОРОДИЛА: Удахнуо сам нову мотивацију

0

Новак Ђоковић, шампион УС опена, нагли заокрет у својој сезони приписао је петодневној шетњи по планини са својом женом.

Новак је јако лоше почео сезону и, већ после првог турнира у Аустралији, морао на операцију. Вратио се, али неславно, те су уследили порази од 109. тенисера света Тара Даниела и Беное Пера.

 

Уследила је боља игра на шљаци, одличан меч у Риму против Надала, који је изгубио, а затим и веома добар почетак Ролан Гароса и практичко „шетња“ до четвртфинала.

Међутим, Новак је „поклекао“ пред до тада мало познатим Италијаном Марком Чекинатом у четвртфиналу Отвореног првенства Француске и изгледало је као да ће драстичнији помак у повратку у сам тениски врх морати да сачека на неодређено.

Ђоковић је тада отишао са женом Јеленом на планину, где је разбистрио мисли и препустио се природи, што га је у неку руку препородило.

„Само смо седели и гледали на свет из те, другачије перспективе. Удахнуо сам нову инспирацију и мотивацију, размишљао сам о тенису и емоцији коју он изазива у мени. Све је било позитивно, осећао сам се као да имам нову жељу за овим спортом“, рекао је Ђоковић после освајања УС опена.

Српски тенисер је после паузе између Ролан Гароса и сезоне на трави постао нови играч, тачније онај стари Новак.

„Остало је историја – играо сам финале Квинса, освојио Вимблдон, Синсинати и УС опен. Изгледа да ћемо ускоро ићи на ново планинарење“.

Новак је поменуто планинарење одрадио на планини у Француској „Сант-Виктоар“ за коју каже да „препоручује свима да је посете, јер ће им се десити неке сјајне ствари у животу“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!