Прочитај ми чланак

О ШТЕТНОМ УТИЦАЈУ ЗАКОНА НА ПОРОДИЦУ и иницијативи Породичног сабора

0

Поштовани читаоци, у недељу, 09.09., у манастиру Сланци, традиционалано почела Недеља породичног јединства 2018.

Предавач је био проф. др Бранислав Ристивојевић, професор Кривичног права на Универзитету у Новом Саду. Професор Ристивојевић је један од осуђених за дискриминацију жена од стране поверенице за равноправност, зато што је критиковао Закон о спречавању насиља у породици.

Јуче је за портал православнапородица.орг.срб дао две кратке изјаве – о Закону о спречавању насиља у породици и о иницијативи Породичног сабора .које можете погледати у видео клиповима изнад и испод.

О Др Браниславу Ристивојевићу

Рођен је у Новом Саду 1972. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1996. године. За асистента приправника за наставни предмет Кривично право изабран је 1997. године. Магистрирао је на Правном факултету у Новом Саду одбранивши рад на тему Командна одговорност у међународном кривичном праву – одговорност за радње потчињеног. Докторирао је одбранивши докторску дисертацију „Злочини против човечности са гледишта кривичног права“ 11.07. 2006. године на Правном факултету у Београду. За доцента је изабран 2007.године, а за ванредног професора 2012. године.

Учесник је два међународна конгреса, по позиву: Рига, (Латвија) 1997. и Атина (Грчка) 2000.

Област научног интересовања: Међународно кривично право.

Бранислав Ристивојевић је био саветник у више тимова одбране пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију у Хагу. Од 2007. године врши дужност саветника председника владе Републике Србије, за правна питања.

Од 2008. до 2015. године вршио функцију продекана за науку. Од 1. октобра 2015. године врши функцију продекана за финансије.

Од 5. априла 2012. године именован је за председника Комисије за признавање страних високошколских исправа и назива из надлежности Правног факултета.

 

Аутор је једне књиге и тридесет научних и стручних радова.

Говори енглески језик.

Књиге:

1. Бранислав Ристивојевић, Одговорност за радње потчињеног у међународном кривичном праву: командна одговорност, издање аутора, Нови Сад, 2003.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!