Прочитај ми чланак

РАТНИ ВЕТЕРАН СПАЛИО чланску карту СНС

0

Љубомир Брадић, председник Удружења бораца ратова од 1990. из Ваљева и генерални секретар Удружења "Гвоздени пук" који са још тројицом сабораца већ 48 сати штрајкује глађу на крову куће где су и просторије ове организације, демонстративно је пред новинарима спалио своју чланску карту СНС.

Брадић каже да не жели да буде члан странке која се оглушује о вапаје ратних ветерана.

– Већ 48 сати смо на крову тражећи да се двојици ратних ветерана после пет година укључи струја да не би децу купали из тигања загревајући воду на шпорету. То је био наш захтев и пре десетак дана и тек када смо пробили шаке ексерима обећано је да ће им се помоћи. Међутим, не само што су нас тада слагали, већ нас и даље лажу. Наш штрајк глађу није политички, већ искључиво због свих погинули бораца и њихових породица, као и због свих ратних војних инвалида и ветерана који су сада грађани другог реда, а нису бежали, већ су бранили државу. Не желим да будем члан странке која не поштује српске ратне ветеране и инвалиде – каже Брадић.

Он такође тврди и да се никада није учланио у СНС, већ је добио чланску карту са својим именом.

-Једног дана сам добио чланску карту Српске напредне странке, а никада се нисам учланио у њу и никада нисам био активан нити ишао на састанке. Само једном сам се одазвао као председник Удружења бораца. Не желим да ме нико својата јер не желим да се бавим политиком, а посебно не желим ни на папиру да будем члан СНС – тврди Брадић и додаје да је ваљевске борце од када су почели да штрајкују на крову једино контактирао државни секретар у Министарству за рад, социјалну и борачку заштиту. Договор, каже, ипак није постигнут.

– Не занимају нас више обећања и лажи, већ да се нешто конкретно учини и не одустајемо до смрти.

Четворици бораца који се већ други дан налазе на крову прикључили су се, пред улазним вратима и ратни ветеран Божидар Петровић, као и мајка погинулог борца из Ваљева, Радовинка Гавриловић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!