Прочитај ми чланак

ПОГИНУО РАТНИК СА КОШАРА – Весић: Несреће се дешавају, испоштоване све процедуре

0

У трагедији која се јутрос догодила на градилишту између Сарајевске и Улице кнеза Милоша када се обрушио потпорни зид висок десет метара погинуо је радник Н.Т. (56), а у тренутку несреће поред њига је, на свега неколико корака, био његов брат који је покушао да га извуче из рушевина, али труд је био узалудан.

Како јавља репортер Блица са лица места, у току је извлачење тела преминулог мушкарца.

принтскрин

У моменту када је високи зид на месту некадашње америчке амбасаде кренуо да се руши, настрадали радник је покушао да заустави урушавање конструкције. Нажалост зид се обрушио на њега, и убио га на лицу места. За то време, његов рођени брат стајао је на свега пет метара од њега и гледао ужасну несрећу.

Он је само пуком срећом прошао без икаквих повреда.

Како сазнаје Блиц, Н. Т. је био учесник битке на Кошарама, а ово није прва трагична смрт која је задесила његову породицу.

Подсетимо, парцелу старе амбасаде су у септембру 2016. године купиле израелске фирме „Јоши Абрахами“ и „Алмогим холдингс“, а рушење је почело средином прошле године.

– Не могу сада да разговарам, разумите околности несрећног случаја – рекао је директор компанија КМР Јосси Абрахами и Алмогим Холдингс Миша Марковић.

Архитектонска решења су поверена српским и израелским стручњацима који ће, чувајући препознатљиву фасаду бивше америчке амбасаде, али с модерним решењима у ентеријеру, омогућити нови стил живота у строгом центру престонице.

Аутор архитектуре је компанија Енергогроуп, наводи портал еКапија, међутим, у Енергогроупу нису имали информација о данашњој несрећи, нити страдалом раднику.

Стамбено-пословни комплекс у Кнеза Милоша требало би, према најавама, да буде завршен до 2019.

Илустрација: Горан Весић са грађанима Београда

Весић: Испоштоване све процедуре на градилишту, али несреће се дешавају

Радови на градилишту на месту старе америчке амбасаде у Уличи Кнеза Милоша, где је јутрос један радник подлегао од последица повреда задобијених обрушавањем једног старог зида, изводе се уз све неопходне дозволе, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Ванредне инспекције по градилиштима у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић наложио је да сутра крену ванредне инспекције по свим градилиштима у Београду како би се утврдило да ли раде по свим стандардима и законским процедурама које морају да поштују.

Весић, који је на лице места дошао убрзо након овог инцидента, је рекао да је реч о градилишту на којем раде озбиљни инвеститори и извођачи радова, а о томе како је дошло до ове несрећи знаће се након увиђаја који спроводи истражни судија.

– Жао ми је што се ово десило, али такве се ствари, нажалост, дешавају, а на нама је само да поштујемо сва правила – рекао је Весић и додао да када се овакве ситуације догађају на градилиштима где су испоштоване све процедуре, може се само замислити шта може да се деси када процедуре нису испоштоване.

– Ово показује колико је важно поштовати процедуре приликом изградње – напоменуо је заменик градоначелника, изјавивши саучешће ближњима настрадалог и истакавши да га је трагедија потресла.

Он је такође поручио да ће градске институције дати све од себе да се сличне несреће више не понављају.

Упитан о судбини још једне особе која је затрпана на градилишту, Весић је рекао да не зна и да нема званичних информација о томе.

На градилиште су тим поводом изашли и секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац и начелник Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!