Прочитај ми чланак

ПРИМEТАН ПОРАСТ: Турци и Хрвати најчешћи гости

0

У Београду је у јуну забележено чак девет посто више туриста него у истом месецу прошле године, а међу најбројнијима су Турци, Хрвати, али и Кинези.

– У првих шест месеци најбројнији су били гости из Турске, затим Хрватске, Народне Републике Кине, Босне и Херцеговине, Немачке, Словеније, Грчке, Бугарске, Црне Горе и Италије. Према броју ноћења предњаче гости из Турске, али су одмах после њих Народна Република Кина и Грчка, затим Хрватска, Немачка, Израел, Босна и Херцеговина, Словенија, Руска Федерација и Црна Гора – казала је Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

Фото-илустрација: dan u beogradu.rs

У Београд долази и све више туриста из Ирана, Индије, Белорусије, а значајно је повећан и број посетилаца са неколико старих иностраних тржишта: Кине, Турске, Немачке, САД.

Што се тиче путника који долазе с бродова, само у јулу забележено је близу 13 хиљада наутичких туриста, а у овој сезони очекује се укупно око 100.000 туриста и 650 бродова. Према статистици за јул, са реке нам је пристигло 5.299 Немаца, 2.400 Американаца, 1.074 Аустријанаца…

 

– У току су бројни инфраструктурни пројекти за унапређење квалитета живота у Београду који се директно одражавају на туризам. Нове туристичке атракције града попут реконструисаног Косанчићевог венаца, проширене зоне Бетон хале, уређење Савамале, Цветног трга, као и отварање Народног музеја допринели су лепшим импресијама гостију и слици нашег града у свету. Амбијанталне целине попут Београдске тврђаве, Скадарлије, Врачарског платоа и Храма светог Саве, као и предео Савамале, Аде Циганлије, Земуна и Авале представљају најатрактивнија места за туристе. Природно и културно богатство, друштвени живот, гастрономија, осећај безбедности и гостопримства неке су од ствари које туристи највише воле у нашем граду. Један од најважнијих генератора туризма у Београду су манифестације које из године у годину привлаче све већи број гостију и планирају свој долазак за време њиховог одржавања – казала је Станковићева.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!