Прочитај ми чланак

САВИН: Уколико српске власти затраже – руска војна база у Србији

0

„Уколико Србија хоће да јој Русија војно помогне, пре свега треба да постоји билатарни споразум о војној помоћи; и Русија је спремна за такву врсту договора”, изјавио је у Београду Леонид Савин, главни и одговорни уредник геополитичког сајта Geopolitica.ru, и заједно са Александром Дугином, оснивач Евроазијског покрета из Русије.

Савин је ово рекао током гостовања у Српском културном клубу (Скерлића 12 у Београду) где је представљан Евроазијски покрет који је недавно регистрован и у Србији.

– Мора да постоји прво иницијатива са српске стране за такву врсту помоћи. У случају Сирије нисмо имали војни споразум, али се државно руководство сиријске државе обратила Русији за војну помоћ и ми смо им изашли у сусрет. Последице тог нашег договора су свима познате. А тако нешто може да се понови и у случају Србије, у смислу присуства Русије овде, преко војне базе и испоручене војне помоћи. Главно је да постоји правни основ за то и претходна жеља Србије да јој Русија војно помогне – закључио је Савин одговоривши на постављено питање о потенцијалној војној помоћи Русије Србији, уколико би био угрожен суверенитет и безбедност српске државе и народа Србије, односно српског народа на Балкану.