Прочитај ми чланак

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УДЕСА У БЕЧИЋИМА: У овој несрећи Милош из Србије изгубио је живот 18+

0

Которско основно тужилаштво подигло је оптужницу против Емине Адровић (23), због изазивања саобраћајне несреће у којој је 18. јула у Бечићима погинуо српски држављанин Милош Вукомановић, док је његова вереница Снежана Рудинац тешко повређена.

О ваљаности оптужнице расправљаће се 28. августа. Тужилаштво је предложило да се прегледа шест видео снимака с надзорних камера, а Телевизија Вијести је дошла у посед једног снимка.

У оптужници которског тужиластва наводи се да је оптужена Емина Адровић, 18 . јула, 45 минута након поноћи у Бечићима, управљала аутомобилом „ауди“, крећући се брзином од 60 километара на сат, на деоници где је ограничење 50 километара на сат.

Иако је била свесна да може починити кривично дело, олако је држала да до тога неће доћи или да ће то моћи спречити, пише поред осталог у оптужници, преносе подгоричке Вијести.

Наилазећи на раскрсницу и пешачки прелаз на ком су били Вукомановић и Рудинац, оптужена није прикочила већ је предњим делом аутомобила ударила у њих. Вукомановић је задобио смртоносне повреде од којих је убрзо преминуо док је Рудинац тешко повређена и до данас је у коми.

Оптужена је ухапшена два сата након несреће, а њен адвокат Здравко Беговић подсећа како се бранила пред тужиоцем. „Да је возила релативно малом брзином, негде у границама дозвољеног негде око 50 км на сат. Да је у тренутку доласка на лице места њена саобраћајна трака била слободна и да је кренула том саобраћајном траком, да би се у једном тренутку изненанада неочекивано готово невероватно двоје пешака вратило трчећим кораком назад и она није имала другог избора, дошло је до физичког контакта“, рекао је Беговић.

Након подизања оптужнице Емини Адровиц је продужен притвор због опасности од бекства. Беговић ће настојати да се његова брањеница у даљем поступку брани са слободе.

„Или жалбом на решење о одређивању притвора или предлогом за одређивање јемства, али не бих сад о томе да причам“, казао је Беговић. Шта се тачно догодило у ноћи 18. јула, Суд би требало да утврдити на основу исказа како оптужене Адровић тако и оштећене Рудинац али и вештака који су предложени оптужницом.