Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Подигнута оптужница против Саре Видак

0

Основно државно тужилаштво у Котору подигло оптужницу против Саре Видак (20) из Београда, која се терети за напад на судију прекршајног суда у Котору.

Позивајући се на незванична сазнања, овај подгорички дневник пише да је Сара Видак оптужена за „напад на службено лице у вршењу службене дужности“ за које је, како се наводи, запрећена казна затвора од три месеца до пет година.

Foto: Thinkstock

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу након што је судија Прекршајног суда у Котору Јелена Станишић оптужила Видакову за вербални и физички напад, док је друга страна тврдила супротно.

До инцидента је, како су раније пренели медији, дошло након што је судија Станишић изрекла прекршајну казну момку Саре Видак. Инцидент, међутим, није могао бити забележен камером, јер оне у которском суду не постоје, саопштио је адвокат судије Станишић.

„С обзиром да јавност има право на потпуне и истините информације, треба рећи да је теза о постојању видео-снимка предметног догађаја манипулација јавним мњењем, јер је познато да Суд за прекршаје у Котору никад није имао било коју врсту заштите, како физичке тако и техничке у виду видео-надзора, а которски Основни суд има само физичку заштиту у виду обезбеђења“, рекла је Дијана Кнежевић, адвокатица судије Станишић.

Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор адвоката на одређивање притовра Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана, који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Котору.

Иначе, породица Видак је поднела и захтев за Сарино пуштање из притвора уз кауцију, а одлука о томе још није донета.