Прочитај ми чланак

СИНОД СПЦ 30. августа разматра нападе Вучићевих „кербера“ на цркву?

0

Следе недеље активног испирања мозга народу по питању Косова и Метохије - истиче Сава Јањић и наглашава да предаја највећег дела Космета заснована на идеологији Добрице Ћосића.

Фото: ФоНет

Свети архијерејски сабор Српске православне цркве би требало да заседа 30. августа, а једна од тема могли би да буду и напади државних званичника на СПЦ, нарочито на Епархију рашко-призренску – надлежног епископа Теодосија и игумана Високих Дечана архимандрита Саву Јањића.

Разлог због којих су се највише њих двојица нашли на удару режима је што су се у складу са ставом Светог архијерејског сабора СПЦ, јавно супротставили најавама председника Србије Александра Вучића да се залаже за поделу и разграничење на Косову и Метохији, преноси лист „Данас“.

Иако је у недељу патријарх Иринеј поновио да поделу и признање независности Космета не смемо дозволити, представници власти су наставили са нападима на СПЦ. Напади су све личнији.

– Медијско блаћење је договорено на Савету за националну безбедност. Следе недеље активног испирања мозга народу по питању Косова и Метохије – истиче Сава Јањић и наглашава да предаја највећег дела Космета заснована на идеологији Добрице Ћосића. 

Да ли ће и како СПЦ одговорити на бруталне нападе од стране власти, сазнаћемо после сабора заказаног за 30. август.