Прочитај ми чланак

НОВАК НА КОРАК ОД ТРОФЕЈА! Ђоковић сломио Чилића за финале Синсинатија

0

Новак Ђоковић савладао је Марина Чилића резултатом 6:4, 3:6, 6:3 и пласирао се у финале масатерса у Синсинатију

Ово је српском тенисеру шесто финале у Синсинатију, а тамо га у недељу чека победник меча између Роџера Федерера и Давида Гофана.

Мастерс у Синсинатију једини је који Ђоковић нема у пребогатој колекцији мастерс трофеја. Ако га се коначно домогне биће једини тенисер са Златним мастерсом.ТОК МЕЧА

Трећи сет

КРААЈ! Ђоковић је у финалу Синсинатија! Само једна победа га дели од јединог мастерса који нема.

Брееејк! Два одлична ритерна донела су Новаку 30:15 на сервис противника, па 40:15. Марин је ипак успео да се врати и изједначи на 40:40. Новаку се ипак указала још једна прилика и користи је. Води Ноле 5:3.

Хрват сада врши протисак, изашао на мрежу и осваја поен за 30:30. Али, Новак ас ударцем и сервис винером осваја гем за 4:3.

Чилић је за разлику од Ђоковића лако потврдио брејк и сада је 3:3.

Опет је Ђоковић све упрскао. Дозволио је Чилићу да поведе 40:0 на његов сервис, па је морао жестоко да запне како би спасао три брејк лопте и успео је у томе. Али, опет је лако дао шансу Марину да врати изгубљени брејк, па је дуплом грешком вратио Хрвата у сет. Након размене брејкова резултат је 3:2 за Новака, који више нема брејк предности.

Бравооооо! Ђоковић прави брејк и води у мечу са 3:1.Указала му се једна шансу и одмах је искористио. Али, нервозан је и даље Новак, сада се и супервизору жалио на буку. Расипа енергију на непотребне ствари.

Пожало се током паузе Новак судији на буку која долази ван стадиона! Изгледа да неко има концерт испред стадиона, па је судија обећао да ће их утишати.

Опет два аса Ђоковића, који у лаганом ритму осваја гем и опет има предност – 2:1.

Добар први гем Новака у трећем сету, без изгубљеног поена и са два аса. Повео је 1:1, али хрватски тенисер експресно поравнава на 1:1

https://twitter.com/TennisTV/status/1030911090853466113

Други сет

Осваја Чилић на крају сет са 6:3 и поравнава резултат на 1:1. Одлука о победнику и ко ће у финале Синсинатија пашће после трећег сета.

Умало је експресно Ноле све упрскао. Поклонио је Чилићу три брејк и сет лопте уместо да потврди брејк који је направио у претходном гему. На срећу узвратио је са пет винера и смањио на 5:3.

БРАВО! Новак враћа изгубљен сервис, прави брејк и смањује на 5:2. Потребно је Чилићу да узме још један сервис гем како би унео драму у финиш сета.

Још један брејк Чилића, а Ђоковић ставља тачку на овај гем дуплом грешком. Новак не делује добро на терену, греши, поклања поене, па не чуди што губи 5:1. Додуше, Чилић игра боље него у првом сету.

Штета, имао је Новак брејк шансу, могао да се врати у сет и поништи брејк Марина. Али, имао је Хрват решење за нашег аса, јаким форхендима анулира предност Новака, па задржава брејк вишка и води 4:1.

Прекида серију Чилића Ђоковић, осваја сервис гем без изгубљеног поена, те смањује заостатак на 3:1.

Имао је Ђоковић у два наврата изједначење на Маринов сервис, али Чилић на крају осваја гем и потврђује брејк. Има лепо вођство од 3:0.

Фрустриран је Ђоковић, не служи га сервис, много греши и поклања Чилићу вођство од 40:0 – три брејк лопте. Две је спасао, не и трећу, лоптица је завршила у мрежи. Чилић прави брек и води 2:0. Једва се Ноле суздржао да не разбије рекет!

Други сет почео је као и први, Чилић лагано осваја свој сервис гем за 1:0. У првом сету то му је било једино вођство.

Први сет

Наставља Ноле да се мучи на свој сервис. Уместо сет лопте прво је поклонио Марину брејк шансу, али се искупио одличним сервисом и добија сет са 6:4 после 57 минута игре.

Имао је Новак на сервис Чилића 30:15, али Марин није дозволио брејк шансу, узео је овај гем, па ће Србин сервирати за први сет.

И даље се Ђоковић мучи са сервисом. Имао је 40:0, па је поклонио противнику изједначење 40:40. Када је постало густо, уследио је сјајан волеј за предност. Али, није ту био крај, видели смо четири изједначења пре него што је после 10 минута коначно добио гем бекхенд винером за 5:3.

Чилић чува свој сервис, без изгубљеног поена осваја гем и смањује резултат на 4:3.

Не функционише најбоље сервис Ђоковићу. Са дуплом грешком поклонио је Чилићу брејк шансу. Уследила је опомена судије Фергуса Марфија због прекорачења времена за сервис што је тргнуло Новака. Српски играч извукао из тешке ситуације, води 4:2.

Новак је тапкао лопту када је време на семафору за сервис истекло, тако је рекао судија, Новак каже да је у том тренутку кренуо да баци лопту, уследила је расправа, у сваком случају, Србин је упозорен.

Хрватски тенисер прекида Новакову серију и смањује резултат на 3:2, али Ђоковић има брејк предности.

Повео је сада Чилић 30:0 на сервис нашег аса, али одговорио је одмах Ђоковић да би ривали грешком поклонио изједначење – 40:40. Али, иако је морао мало да се помучи Ноле је потврдио брејк и води 3:1.

Брејк! Ђоковић је стекао две брејк шансе и већ прву је искористио и после седам минута игре води 2:1. Марин је несигуран на старту. Новак је повео 30:15 на сервису противника, па је Чилић закуцао лопту у мрежу, Ђоковић дошао до две брејк лопте и прву реализовао.

Добар почетак меча за Чилића, који је на првом сервис гему изгубио само један поен. Узвратио је Ђоковић истим резултатом. Тренутно 1:1.

Новак изузетно мотивисан за меч са Чилићем!