Прочитај ми чланак

МОЋНИ НОВАК ДОБИО ДВА МЕЧА У ЈЕДНОМ ДАНУ: Ђоковић за велико финале са Хрватом

0

Новак Ђоковић је у полуфиналу Мастерса у Синсинатију, јер је у четвртфиналу после велике борбе и драме победио Канађанина Милоша Раонића - 7:5, 4:6, 6:3.

Ђоковић ће се у полуфиналу јединог Мастерса који никад није освајао састати са Хрватом Марином Чилићем.

Српски тенисер је у једном дану забележио две победе, јер је пре изласка на мегдан Раонићу, морао да заврши меч осмине финала са актуелним шампионом овог турнира Григором Димитровим 2:6, 6:3, 6:4.

Окршај Србина и Канађанина представљао је два и по сата врхунског тениса!

Довољно је рећи да је за све то време Новак направио само 17 неизнуђених грешака! Истина, имао је знатно мање винера од ривала (23-43), али на крају је заслужено срушио „разарача“ Раонића.

Почело је лудо…

Други гем меча, а први на сервис Раонића, трајао је 14 минута и 18 секунди! Новак је пропустио пет брејк лопти.

Српски тенисер је за то кажњен у седмом гему када је његов противник такође имао пет прилика за брејк, а последњу од њих је искористио – 4:3.

Тада је Новак побеснео и разбио рекет…

Од тог тренутка заиграо је много боље и везао пет гемова! Добио је први сет резултатом 7:5 и повео 1:0 у другом.

Међутим, поново је Раонић први стигао до брејка 2:1, али је овај пут највише захваљујући страшним сервисима успео да сачува ту предност и изједначи – 6:4.

Велика борба и драма настављени су и у одлучујућем сету, у коме је, као и у претходна два, Раонић први направио брејк. Међутим, Ноле је репризирао сценарио из првог дела игре и поново направио преокрет (6:3) забележивши девету победу над Канађанином рођеним у Подгорици у исто толико њихових дуела!

По завршетку исцрпљујуће борбе, Новак је на камери написао свој препознатљиви узвик: „Идемооооо“.

Ђоковић ће се у суботу за своје шесто финале у Синсинатију (свих пет до сада изгубио) борити са Марином Чилићем, који је у петак такође два пута излазио на терен, прво против Руса Карена Хачанова (7:6, 3:6, 6:4), а онда и против Шпанца Пабла Карења Бусте (7:6, 6:4).

Биће то 17. сусрет Србина и Хрвата. Ђоковић је добио њихових првих 14 мечева, али је Чилић славио у последња два, 2016. на Мастерсу у Паризу и ове године у финалу Квинса.

https://twitter.com/TennisTV/status/1030597296432586753

Ево када Ђоковић игра са Чилићем у Синсинатију

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наставио је са блиставим партијама на Мастерсу у Синсинатију. У практично једном дану Ноле је забележио две победе, елиминисавши најпре браниоца титуле Григора Димитрова, а потом и Канађанина црногорског порекла Милоша Раонића

Сада га чека полуфинални меч са Хрватом Марином Чилићем који је имао нешто више времена за одмор, пошто је савладао Шпанца Пабла Карења Бусту са 2:0.

Дуел најбоље српског и хрватског тенисерта на програму ће бити, ако киша не поквари планове организатора, од 14 часова по локалном, односно, 20 сати по европском времену.

Овај меч је други на Централном терену, одмах после женског полуфинала Квитова-Бертанс.

Иначе, Ђоковић против Чилића води у међусобним победама са 14:2. Последња два меча припала су Хрвату, на Мастерсу у Паризу 2016. године (2:0) и претходни на турниру у Квинсу ове сезоне (2:1).