Прочитај ми чланак

ДОК ЈЕ СРБИЈА ОКУПИРАНА НА КОСОВУ полиција забрањује патриотски камп на Златибору!

0

Док је Србија окупирана од стране НАТО-а и нелегалнох шиптарских власти у Приштини, дотле у централној Србији полиција забрањује да постоје кампови за децу и омладину, у којима се, по угледу на Русију, деца уче разним вештинама, првој помоћи, обуци из одбране и заштите, као и патриотизму и поштовању традиционалних вредности.

Омладински камп на Златибору, у којем су деца у униформама, по узору на руске кампове, обучавана војним вештинама, затворен је касно синоћ.

Родитељи деце која су била у кампу потврдили су да је полиција упала у камп касно синоћ, да се камп затвара, а да је за око 50-ак деце организован превоз до кућа.

Ову информацију је на Фејсбуку потврдио и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, који је и дао дозволу за одржавање овог кампа.

Да подсетимо, камп је дошао у жижу јавности када је руски портал Раша тудеј објавио видео снимак са Златибора где је, како се наводи у опису снимка, отворен први камп за децу, који организују „српске и руске ветеранске и патриотске групе“.

У опису се наводи да у кампу учествује тридесетак деце старости од 14 до 23 године.

„Деца уче основне технике преживљавања у природи, укључујуци и пружање прве помоћи, како да се понашају у борбама, како да пуцају из пушака, да се одбране ножевима, уз оријентиринг“, додаје се.

Министар Стефановић: Камп више не постоји!

– Дали смо налог за распуштање кампа пре свега забринути због могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности – рекао је министар полиције Небојша Стефановић.

Приоритет је био да деца буду безбедна и да се безбедно врате кућама што је и учињено, додао је министар.

– У овом тренутку у току су завршне фазе расклапања тог кампа тако да он више не постоји – закључио је Стефановић.