Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Свештеници СПЦ лажу народ о Косову и Метохији!

0

Без срама, Александар Вучић је брутално оптужио Српску православну цркву

Александар Вучић истиче да између оних који су за целовито Косово и оних који мисле да треба да причамо приче из Душановог царства нема разлике.

„Можете да понављате одређеним свештеним лицима и појединим политичарима са Савског венца који лажу народ да су са КиМ, да им кажете – кажите нам само једном да је КиМ Србија. Никад то неће да кажу“, рекао је Вучић.

Наводи да су најважнији животи и безбедност људи али да је у смислу територије север Косова важан. Реч је о 1.000 квадратних километара, али Вучић истиче да није реч о томе, него о питању стратешког значаја и људи. Истакао је Копаоник и Газиводе које су од стратешког значаја.

Председник је говорио о Влачу, Руди и Трепчи као и о вема значајном геостратешком положају севера Косова.

Међутим, поручује да то није важније од косовског поморавља или било ког другог дела.
„За сваког нашег човека ћемо да се боримо и изборима за већа права уколико то будемо могли. Све друго је катастрофа“, сматра председник.

Ана је добро рекла да они који причају о замрзнутом конфликту не разумеју да то није одрживо. Свако чека прилику да удари оног другог да би остварио предност на терену. Свакога дана ћемо да се секирамо где ће да нас ударе, хоће ли да нас нападну на северу и уз чију подршку. Хоће ли као у „Олуји“ да добију подршку Американаца или ће сада да добију подршку неког другог.