Прочитај ми чланак

РАМБО АМАДЕУС: Бајагу у Хрватској не желе, јер не свира турбо-фолк

0

Покушај вараждинских ветерана, који следећи пут својих колега из Карловца, да забране наступ српског бенда "Бајага и Инструктури" у том месту прокоментарисао је музичар Рамбо Амадеус, који каже да не разуме хајку против Бајаге у Хрватској.

Након неколико дана хајке која се у Хрватској води против наступа српског бенда „Бајага и Инструктори“ огласио се и музичар Рамбо Амадеус.

– Ево неколико дана покушавам да разумем зашто би било ко, било где забрањивао концерт Бајаге? Једино објашњење које може да буде логично је што ‘Бајага и Инструктори’ не свирају турбо-фолк који је колико видим сасвим добродошао баш у сваком делу покојне СФРЈ – истакао је популарни музичар на Фејсбук профилу под својим правим именом, Антоније Пушић.

Бајагин концерт у Карловцу на Данима пива је био најављен за 3. септембра, али је отказан прошле седмице због притиска хрватских ветерана.

Организатори су након отказивања најавили да ће уместо њега наступити „Хладно пиво“, али је хрватски бенд то одбио.

„Доћи ћемо можда да попијемо пиво, али нећемо свирати, јер не желимо бити ничија замена. Драги Карловчани, видимо се неком другом приликом. Живели“ поручили су из бенда „Хладно пиво“.

Бајага је њихов потез назвао шмекерским, а открио је да би обожаватељи ускоро могли чути и њихову заједничку песму.