Прочитај ми чланак

Хрватска функционерка пијана возила у супротном смеру, па убила човека!

0

Због задобијених повреда на месту догађаја смртно је страдао 41-годишњи возач док су његови супутници, 38-годишњакиња и дете, превезени у ријечку болницу

У НОЋИ између среде и четвртка на Истарском ипсилону догодила се саобраћајна несрећа у којој је једна особа погинула.

Како преноси портал „Фиуман“ несрећу је изазвала градска званичница за спорт и техничку културу Ријеке, Вера Бегић Блечић.

Полиција је саопштила да се несрећа догодила када је 36-годишњакиња под утицајем алкохола од 1,81 промила управљала аутомобилом „пежо“, ријечких регистарских таблица, деоницом аутопута Нова Вас-Вишњан у супротном смеру.

Званичница је и прошле године изазвала саобраћајку и напустила место незгоде, такође, под дејством алкохола. Вера је тада отишла у службеном аутомобилу Града Ријеке, након судара са мајком петоро деце. Друга возачица остала је заробљена у аутомобилу са шестомесечном бебом.

Сада је осумњичена да је у новој несрећи убила једна особу. Она је бочним левим ретровизором ударила у бочно лево крило аутомобила „шкода“, словеначких регистарских таблица, којим је из супротног смера управљао 31-годишњи словеначки држављанин, а потом је наставила вожњу у супротном смеру према мосту Мирна.

Након тога је предњим делом возила ударила у заштитну ограду, објавила је истарска полиција.

Аутомобил се одбио од ограде и предњим делом ударио у „пежо“, пулских регистарских таблица, којим је из супротног смера управљао 41-годишњак из Умага, а од силине ударца возило пулских регистарских ознака преврнуло се на бочну страну, док је пијана возачица својим аутом ударила у заштитну ограду.

Због задобијених повреда на месту догађаја смртно је страдао 41-годишњи возач док су његови супутници, 38-годишњакиња и дете, превезени у ријечку болницу, где је утврђено да су лакше повређени.