Прочитај ми чланак

Мирковић одлучио – ово је стартних 11 Партизана за Нордсјеланд!

0

Црно-бели против Земуна одморили неколицину првотимаца, не би ли што спремнији дочекали реванш и покушали да ставе тачку на пролаз у плеј-оф Лиге Европе

Тим који побеђује не треба мењати, таман он имао и кризне тренутке, односно “празан ход”, што је у фудбалу сасвим нормално. Поготово ако, попут новог тренера Партизана Зорана Мирковића и Гордана Петрића, градите све изнова и то у незгодном моменту.

Црно-бели су минулог четвртка у Данској успешно прошли “ватрено крштење” са новим шефом струке и из Фарума донели велику победу (2:1), али нико се у Хумској не заварава да је пласман у плеј-оф Лиге Европе већ обезбеђен, јер је млада и веома полетна екипа Нордсјеланда показала завидан квалитет и велику жељу за успехом.

Следи “друго полувреме”, а шта је то Мирковић припремио са својим сарадницима?

Не рачунајући голмана Владимира Стојковића, који је незаменљива карика и у домаћим и у европским мечевима, минула утакмица са Земуном може да буде одредница тима за Нордсјеланд, уколико се погледа кога је то све од играча Мирковић одмарао, не би ли реванш са Данцима тим дочекао потпуно спреман.

По сопственом признању после меча у Горњој вароши, учинио је то после саветовања са кондиционим тренерима и медицинским тимом, незадовољан чињеницом да је екипа у Фаруму током другог дела доживела пад у игри.

У последњој линији против Земуна није било левог бека Немање Г. Милетића и штопера Марка Валијентеа, али у његовом случају није само умор био у питању.

Шпанац је кубурио и са ситном повредом примицача због које би свакако пропустио првенствени дуел. Последње информације говоре да је спреман и командоваће одбраном на сутрашњој утакмици.

Мирковић ће отуда на десног бека вратити Немању Р. Милетића (у Земуну играо штопера), пошто би офанзивнија орјентација Енакеа могла да представља проблем против брзоногих Данаца, централни пар дефанзиваца ће чинити поменути Валијенте и млади Светозар Марковић, а уз леву аут-линију ће дејствовати Немања Г. Милетић.

Што се маневра тиче, такође не би требало да буде ротација, јер је до 70. минута у Фаруму, када је понестало снаге, све деловало сасвим добро. Струка је у Земуну од почетка одмарала Горана Закарића, Сашу Здјелара и Марка Јанковића који су током меча ипак “уписали” минуте (постало је опасно по гол), док Небојша Косовић није био ни у протоколу. Сва четворица фудбалера ће, уз Данила Пантића, данас заузети своја места на терену.

Здјелар и Косовић испред одбране, Пантић у централном делу терена, а Закарић (лево) и Јанковић (десно) по крилима.

Најистуренији фудбалер ће бити Рикардо Гомеш, који, попут Косовића, уопште није био у комбинацији за првенствени дуел, како би био максимално спреман за борбу са јаким дефанзивцима Нордсјеланда.

Алтернатива и “оружје” више у нападачком арсеналу ће бити само Немања Николић, пошто Огњен Ожеговић неће конкурисати за утакмицу због повреде…