• Почетна
  • ВИДЕО
  • Уз предивну руску духовну песму, Молитва Богородици, желимо вам пријатну ноћ
Прочитај ми чланак

Уз предивну руску духовну песму, Молитва Богородици, желимо вам пријатну ноћ

0

Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну сумњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова који ме као ватрени црв пеку утишај и пламен његов угаси.

Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих испред мене, јер ме она смућује.

Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко, па чак и молитва.

Ево, хладан сам као стена, усне шапћу молитву, али срце је непокретно, покрила га је тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом.

 Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин.

 

 

(Духовна песма; стихови, музика и пева: Руслан Силин)

Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара на мене као вали морски о лађу и гони ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира, усколеба се душа моја – устрепта дух мој. Похитај Пресветла и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости.

О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје је велико и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник, када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам. Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима довека. Амин.