Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈАНСКИ ГОЛМАН ЧУДОМ ПРЕЖИВЕО Летео сам 30 метара, а немам ни огреботину!

0

Чудо је да сам преживео, мој аутомобил је "летео" па се заглавио, прича један од преживелих који се у тренутку рушења надвожњака у Ђенови налазио на њему.

Тридесеттрогодишњи Давид Капело, бивши голман Каљарија, аутомобилом је прелазио надвожњак Понте Моранди на северу Италије када се конструкција наједном урушила.

„У том тренутку падала је киша и муње су севале. Ишао сам ка Ђенови и био сам на надвожњаку у том тренутку. Право је чудо да сам жив“, наводи он за Скај ТГ 24.

„Прво сам чуо буку, а онда се све срушило. Мој аутомобил је летео 30 метара и онда се заглавио међу рушевином. Невероватно је то, немам ни огреботину“, рекао је он и додао:

„Често прелазим тај надвожњак, он је један од најпрометнијих у земљи. Видео сам како се пут распада преда мном и био сам у шоку.Није ми јасно како је мој аутомобил остао у једном комаду“.

Према најновијим информацијама, у рушењу надвожњака крај Ђенове страдало је најмање 35 људи, али се страхује да су многе жртве заробљене испод рушевине у својим возилима.

Према првим информацијама, међу жртвама је једно дете.

Из италијанског МУП-а наводе је пет повређених особа у болници и да су у озбиљно лошем стању, преноси Анса.

Неколико смрсканих возила је под рушевинама са мртвим људима унутра, а две особе су извучене живе, саопштиле су спасилачке службе раније.

Агенција Анса јавља да званичници сумњају да је недовољна стабилност конструкције узрок урушавања, пренео је претходно АП.