Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋУ ЛАКШИ ПУТ – Надал се повукао са Синсинатија (АТП листа)

0

Рафаел Надал одустао је од наступа на Мастерсу у америчком граду Синсинатију.

Шпанац се повукао непосредно након што је освојио Роџерс куп у Торонту и учврстио на месту број 1 на АТП листи.

Према пројектованом жребу Надал је већ у четвртфиналу могао да се сретне са Новаком Ђоковићем, који га је недавно савладао у полуфиналу Вимблдона.

Надал је у Канади освојио јубиларни 80. трофеј у каријери, рутинском победом над Грком Стефаносом Циципасом (6:2, 7:6).

„Веома ми је жао што нећу играти у Синсинатију ове године. Не постоји други разлог од личне бриге за тело како бих остао здрав и осећао се као сада. Захвалан сам турниру и мом пријатељу Андреу Силву (директор), који је разумео моју ситуацију. Тужан сам због сјајних навијача у Синсију који ми увек дају велику подршку. Сигуран сам да ћемо се видети следеће године“, рекао је Надал.

Њега ће у главном жребу турнира који је почео у недељу увече по нашем времену заменити „лаки лузер“ из недељних квалификација.

У Синсинатију ће наступити тројица српских тенисера – Новак Ђоковић, Филип Крајиновић и Душан Лајовић. Први на терен ће Ђоковић у ноћи између понедељка и уторка против Стива Џонсона око 2.30х.

С друге стране, Крајиновић ће против Холанђанина Робина Хасеа, а Лајовић са Канађанином Милошем Раонићем играти у уторак поподне, а програм почиње у 16 часова.

Ђоковић и даље 10, Надал одмакао Федереру, Делпов пласман каријере

Новак Ђоковић остао је на десетом месту на АТП листи после неуспешног наступа на Роџерс купу у Торонту.

Српски тенисер је пласманом у четвртфинале Мастерса добио свега 90 бодова, али је уочи новог на свега 640 од седме позиције на листи.

Лидер Рафаел Надал је титулом у Торонту увећао своју предност у односу на првог пратиоца Роџера Федеера на 3.740, али ће Швајцарац имати прилику да смањи тај заостатак јер се Шпанац повукао са Синсинатија.

У врху АТП листе догодила се само једна промена, иако није играо у Торонту, Аргентинац Хуан Мартин дел Потро је престигао Александра Зверева на трећем месту, што му је најбољи пласман у каријери.

У првих десет су још Григор Димитров, Кевин Андерсон, Марин Чилић, Доминик Тим и Џон Изнер. Финалиста Торонта, Грк Стефанос Циципас је напредовао за 12 позиција до 15. места, што је и његов рекорд каријере.

Србија у Топ 100 поред Ђоковића има још четворицу играча – Филип Крајиновић (31), Душан Лајовић (64), Ласло Ђере (90) и повратник ВИктор Троицки (99).