Прочитај ми чланак

РУТИНСКИ: Павков са два гола решио европски дерби на Маракани

0

Стамени нападач са два гола наметнуо се тренеру Милојевићу можда и за меч у Трнави.

Црвена звезда је са резервном поставом победила очекивано уморни Спартак ЖК на стадиону „Рајко Митић“ 3:0 (1:0), у мечу који ће се брзо заборавити, али који је практично сам решио Милан Павков.

Стасити и заборављени нападач се на овом мечу препоручио тренеру Владану Милојевићу можда и као решење за реванш меч против Спартака у Трнави у уторак, не само головима, већ кретањем и игром.

Добијао је дуеле, чувао лопту, асистирао, ни из чега дао два гола.

СУТРА ЗА ТРНАВУ

Црвена звезда сутра путује за Словачку где ће у уторак од 20.30 (тв Арена 1) одиграти реванш меч 3. Кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака.
Словаке због београдских 1:1 тресе права грозница, стадион је расподат јуче за неколико сати али ни играчи српског првака неће бити без подршке.

Да није било инспирације Павкова у 41. минуту слободно би могло да се каже да је Црвена звезда бацила прво полувреме низ ветар.

Високи нападач је други пут у тих углавном безидејних првих 45 минута узео ствар у своје руке, ослободио се финтом Ракића и са 17 метара изненадио голмана Лучића.

Без енергије, пресинга, трчања, ритма и идеја везних играча, пре свих Милијаша и Мелега, црвено-бели су тешко долазили до гола добро организованих Суботичана.

Мелег је само у 24. Минуту показао класу, а Јевтовић је из чисте ситуације погодио стативу.

Борбени Павков наместио је Срнићу зицер али је изостала реализација.

Спартак је вребао прилику из контри и прекида, после корнера Текијашки је остао сам на седам метара али је шутирао поред гола.

Копи пејст и у наставку. Ништа до 68. Минута а онда је Хајдин бацио аут, Милан Павков у сендвичу из петерца главом је послао лопту преко Лучића у мрежу.

Није могло једноставније. „Голубови“ су се ту приземљили, Звезда је у лаком ритму тражила и трећи гол, а у самом финишу меча Бабић је додао “шлаг на торту”, уписавши се у листу стрелаца у 94. минуту.