РЕЖИМСКИ „ТЕЛЕГРАФ”: Председник Србије напушта СНС и политику – ВУЧИЋ СЕ ПОВЛАЧИ!

130

Такозвани "напредњачки драмосер" или стварно повлачење из политике због немогућности да Западу испуни задатак - признање независног Косова? Тек, режимски дневник "Српски телеграф" у издању за суботу преноси да Александар Вучић планира да се повуче из СНС, а самим тим и из политике.

Овај лист „објашњава“ да се председник на овај корак се одлучио због великог отпора унутар појединих кругова у Србији решавању проблема Косова, али и сталних опструкција реформи.

– Вучић је одлучио да у октобру напусти бриселске преговоре јер зна да Албанци не желе да ти преговори успеју. Минирају их стално, не желе решења у којима Срби треба да добију нешто. Једноставно, мислили су да ће лакше доћи до потпуно независног Косова и да ће Србија на преговорима падати на колена. Међутим, захваљујући Вучићу, не да нису то остварили, већ смо успели да међународну заједницу убедимо да саслуша и наше аргументе, што никоме није пошло за руком последњих 27 година – објашњава саговорник Српског телеграфа, један од Вучићевих сарадника и људи из његовог најближег окружења.

„Телеграф“ оплакује Вучићеву тужну судбину:

„И сад, када смо на добром путу да коначно решимо статус Косова, а самим тим и статус Србије, Албанцима ветар у леђа дају поједини кругови унутар Србије – навијачи, НВО, делови Цркве…

Вучићев сарадник каже да Вучић свакодневно слуша како му прете Лазаревом клетвом, убиством, линчом…

– Свестан је да много људи мисли као он, али да су они превише тихи и не желе да се замерају никоме: навијачима, Наташи Кандић, Сави Јањићу… Верујте ми, њему би најлакше било да слуша серендања разноразних и да влада деценијама. Он жели да иза себе остави траг и сви потези које је вукао били су реформски, за добробит Србије, иако је тиме директно угрожавао свој рејтинг. Почев од смањења плата и пензија, па до Косова. Има сан да од Србије направи малу Немачку на Балкану. Међутим, сада је коначно схватио оно што је и сам знао – да Срби то не желе да прихвате.

– Следећи потез му је да на десетогодишњицу оснивања СНС, на конгресу те странке, најави одлазак са чела странке, што би уједно значило и из политике. Тек кад он оде, на један или други начин, јер много страних и домаћих фактора жели његову главу, Срби ће плакати за њим у складу са својим добрим обичајем: прво га убиј, па онда жали. Оваква шанса, какву Србија има са Вучићем, питање је да ли ће се више икад поновити“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!