Прочитај ми чланак

„ЧЕТНИК“ ЛУКА ДОНЧИЋ Најбољи кошаркаш Европе у ауту слуша БАЈУ МАЛОГ КНИНЏУ (ФОТО)

0

Млади репрезентативац Словеније окачио је јуче на Инстаграм снимак на ком се види да ужива уз песму "Морем плови једна мала барка" и наредној "Станте паше и усташе"

Поред ове четничке мелодије, Дончић је слушао и хит Баје Малог Книнџе „Стан’те, паше и усташе“, у ком се говори о хрватском отимању Крајине од Срба. Поред Книнџе, на Дончићевом репертоару били су и други српски певачи попут Жељка Јоксимовића, Даре Бубамаре, Милета Китића…

Породица с Косова

Овај потез младог кошаркаша није велико изненађење, јер су Дончићи са Косова. Лукин отац је некадашњи кошаркаш Саша Дончић, али је Лука изабрао да наступа за Словенију, земљу своје мајке Мирјам Потербин.

Наравно, Срби су били су одушевљени избором музике играча Даласа, а неки су чак били спремни и кућу да му поклоне.

– Свака част, Лука. Прави избор музике. Оставио бих му и кућу у Сутомору због овог потеза – написао је један наш земљак у коментару на Твитеру.

Бају слуша и Миличић

Песме Баје Малог Книнџе често су на репертоару појединих српских спортиста. Некадашњи кошаркашки репрезентативац наше земље Дарко Миличић редовно ужива у песмама овог музичара и иде на његове наступе. Такође, селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић у више наврата је показао да познаје репертоар Баје Малог Книнџе. Чак су једном приликом и запевали заједно на прослави ФСС.

Иако је рођен у Словенији и тамо одрастао, кошаркаш Даласа никада није крио да воли Србију.

– Волим Београд. Увек радо долазим у Србију, имам много пријатеља тамо. Такође, велики сам звездаш, волео бих да једног дана обучем црвено-бели дрес – рекао је раније Лука.

Лукин отац Саша Дончић у више наврата истакао је да је млади кошаркаш могао да игра и за „орлове“, али да га нико из Кошаркашког савеза Србије није тражио.

– Никада! Никада нико није звао, контактирао… Сада верујем да би сви волели да игра за репрезентацију Србије, то је нормално. Слична прича је била је и са Гораном Драгићем, али нас никад нико није звао – изјавио је Саша Дончић и додао:

– Он сад игра за Словенију и то је то, не може више да се промени. Пошто га други нису звали, одлучио је да изабере земљу у којој је рођен и у којој је одрастао. То је била његова одлука и на њу нико није утицао.

Сарајлије га напале

Наравно, Дончић није могао да избегне нападе оних који мрзе све српско. Тако је сарајевски портал „Спорт.ба“ написао да би Дончић требало да се стиди због музике коју слуша!?

– Млади играч ужива у песмама озлоглашеног српског певача Баје Малог Книнџе. То је човек који позива на национализам и мржњу. Стихови песме коју је Лука поделио величају српског генерала Драгољуба Михаиловића, који је током рата позивао на убијање Хрвата и муслимана – налупетао се новинар сајта „Спорт.ба“.