Прочитај ми чланак

ПОЛИТИКОН: Прогон Срба у Србији улази у нову фазу!

0

У ванредном „Политикону" аутора и водитеља Данила Тврдишића гости су били: Игор Ивановић, писац и публициста, Игор Maринковић, уредник националног портала "Правда" и Вељко Чупић уредник радија „Ведро".

У емисији је било рећи о све већој медијској цензури и прогону јавне речи која је кулминирала изрицањем судске пресуде против двојици редовних професора Универзитета који су критиковали наметање ЛГТБ вредности српском друштву. 

У емисији се говорило и о феномену навијања за хрватску репрезентацију и медијског пумпања ове патолошке појаве у Србији. 

Током дебате биле су покренута и питања: да ли смо близу оружаног сценарија на КиМ и како разумети последње Вучићеве дефетистичке поруке, као и тема политичке позадине убиства адвоката Огњановића.

Игор Ивановић је у емисији подвукао да у данашњој Србији најугроженија већинска популација, а да српским друштвом владају мањинске групе. 

– Можете да кажете шта год хоћете против просечног Србина, против хришћанина, против породичног човека, али не дао вам Бог да кажете нешто против хомосексуалца.

Вељко Чупић, коментаришући убиство адвоката Драгослава Огњановића истакао да није реч мафијашком обрачуну, како су неки медији представили, већ о акцији страних служби. Он је додао да је Огњановић био сарадник српских служби безбедности и радио у интересу земље.

– Његово убиство су организовале стране обавештајне службе, а следећи ће бити убијен неки тужилац или судија – упозорио је Чупић додајући да је реч о планском изазивању хаоса као врсти притиска на Србију.

Koментаришући оптужбе на рачун власти Александра Вучића да постоји договор Београда и Приштине око насилне акције Албанаца против Срба на северу покрајине, Игор Маринковић је устврдио да није немогуће да ова власт почини тако нешто али да су подједнако опасне и дефетистичке поруке које председник Србије шаље српској јавности:

– Вучић је спреман на договор са Шиптарима, али је његова кривица и ако оваквим дефетистичким порукама настави да им даје благослов за напад на Србе – закључио је Маринковић.