Прочитај ми чланак

НЕНАДУ НЕ ДАЈУ ДА РЕГИСТРУЈЕ АУТОМОБИЛ иако је са његовим колима све уреду…

0

Ненад се са правом пита где је проблем

Нишлија Ненад Игић нашао се у проблему када је схватио да не може да регуструје свој аутомобил због тога што његова кука не одговара стандардима.

Тачније, Игић је до сада имао уредно регистрован аутомобил, али већ месец дана хвата се за главу јер регистрацију не може да продужи.

– Истиче ми месец дана – период до ког могу да продужим регистрацију возила. Месец дана нисам у могућности да региструјем возило и практично сам без аутомобила – пожалио се Игић.

Како каже, аутомобил је увезен 2004. године са такозваном ЕУРО куком.

– Кука је демонтажна, не прелази габарите возила. На куки је плочица са марком и типом аутомобила. На самој глави (кугли) угравиран је ИСО 50 – ознака квалитета материјала. Када је ауто увезен 2004. године на царини је очитана саобраћајна да је ауто регистован да вуче приколицу до 1200 килограма. Шта није у реду и по стандардима, па ја нисам у могућности да региструјем ауто у Нишу? – пита се Игић.

Ни у Министарству унутрашњих послова новинарима нису могли да објасне где је проблем.

– Уколико се на уређају за спајање вучног и прикључног возила (тзв. куки) налазе подаци произвођача возила (марка возила) и хомологациона ознака, при вршењу техничког прегледа возила сматраће се да је овај уређај уграђен од стране произвођача возила и у том случају није потребно упућивати власника возила да врши испитивање возила. До сада нисмо имали случајева да је нишка саобраћајна полиција возаче путничких моторних возила слала на контролни технички преглед због уређаја за спајање вучног и прикључног возила – одговорили су у МУП-у за Телеграф.

Шта је запело код Игићеве куке остаје мистерија, али би поучени његовим искуством и други власници могли да погледају каква им је кука пре него што им истекне регистрација…