Прочитај ми чланак

ПАНЧЕВО Баку у инвалидским колицима њени избацили из куће, спава на тротоару

0

Како кажу њени суграђани, она самује испред куће у којој је до пре неколико дана живела, а друштво јој праве само пси луталице.

Призор једне баке која у инвалидској столици, прекривена старим покривачем, дане и ноћи проводи у једној улици у Панчеву, напуштена и сама, шокирао је становнике овог банатског града. Нечовештво према њој заболело је више него њена сиротиња, јер како кажу, старица је избачена из властите куће, пред чијим прагом сада чами.

фото Телеграф

Јадној жени друштво прави само пас луталица, са којим је поделила део свог прекривача, једине ствари коју има.

Бака спава насред улице, окружена псима.

– Старица даноноћно обитава на улици, већ пети дан чини ми се, а једино друштво и помоћ су јој пси. Креће се отежано и у инвалидским колицима је. Како сам дознала, старица је избачена из властитог стана испред ког и спава. Избацио ју је род рођени! Мени је ово страшно! Жао ми је, тешко ми је и да је гледам у пролазу. Могу само да замислим како је њој. Стара, изнемогла и изиграна – написала је на друштвеној мрежи једна Панчевка и поделила слику своје убоге суграђанке.

И други Панчевци су препознали баку и рекли како је већ данима виђају у улици у близини бувљака, али да нису знали да на том тротоару и спава.

Многи су се одмах запитали на који начин могу да јој помогну, да ли контактирати МУП или Социјалну службу. Трећи су се понудили да јој однесу воду и храну, да јој на врућини не позли.

Они који се задесе у Улици Светог Саве у Панчеву, код последње деонице ка бувљаку, такође могу учинити то исто, док надлежне службе не добију пријаву и нађу начин да жени заиста помогну.