Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Припремајући издају, Вучић лаже, понижава и вређа српски народ

0

Недостојан функције коју обавља, разговор са новинаром хрватског „Глобуса“ Дарком Худелистом председник Србије Александар Вучић није искористио да говори о односима Србије и Хрватске, бројним међусобно нерешеним питањима и о хрватској све изричитијој антисрпској усташоидној политици.

Уместо тога он је хрватску јавност обавестио да „сви Срби знају да је Косово изгубљено“ и да његови политички опоненти „или лоше желе Србији или су будале“.

Таквом изјавом је тешко увредио не само своје политичке неистомишљенике, већ и већину родољубивог српског народа ,која веома добро зна оно што Вучић месецима покушава да оповргне: да Косово и Метохија нису изгубљени све док нека власт, спремна на издају државних и националних интереса, то не прихвати међународним споразумом.

Срамотно је да председник Републике Србије, погазивши заклетву коју је положио и Устав над којим се заклео, а Резолуцију 1244 СБ УН проглашавајући неважећом, преко хрватских медија безочно убеђује српски народ да је Косово изгубљено и да мора да му се призна независност, путем прихватања чланства у Уједињеним нацијама.

Наднаслов чланка у „Глобусу“ гласи „ Национална издаја или…?“ . Чак ни Хрвати нису могли да смисле реч којом би политику Александра Вучића другачије окарактерисали.