Прочитај ми чланак

СПИСАК ХРВАТА КОЈИ КРИЈУ ДА СУ СРБИ Они се данас диче Лијепом њиховом, а преци …

0

На челу су хрватских државних органа, играју за хрватску репрезентацију, омиљене су естрадне звезде у Лијепој њиховој, диче се хрваштвом, а заправо су - Срби.

Фудбалери Лука Модрић, Марио Манџукић, Данијел Субашић, Иван Ракитић, Дарио Срна, тенисер Горан Иванишевић, политичари Стјепан Месић, Зоран Милановић, Јадранка Косор, Бранко Грчић, као и певачи Дорис Драговић, Оливер Драгојевић, Северина, Марко Перковић Томпсон, Данијел Поповић, Борис Новковић…

Hrvatska, Foto: EPA,AP

Сва та наводно чувена имена су у ствари српска.

Нечији преци бранили су српске градове, нечији потписивали православне документе, славили Светог Луку и Ђурђевдан.

То истиче историчар и етнолог Божидар Кљајевић, стручњак који се 44 године бави истраживањем родослова и који је написао неколико књига о пореклу Срба.

„Модрићи су се доселили из Босне у 17. веку у Сплит, Шибеник, Задар. Били су потписници православног документа Далматинаца Млетачком сенату 1759. године. Још увек их има у Босни, а у Лику су прешли око 1900. године“, објашњава Кљајевић.

Он додаје да су Манџукић и Ракитић од јако високог племићког рода који је некада славио славу Светог Луку, а имају рођаке по Србији.

Стјепан Месић је такође Србин из Босне, његови преци су некада славили Ђурђевдан, пре него што су прешли у католичанство.

Срби у Хрватској своје порекло крију због јаког утицаја средине јер у тој земљи можете бити шта год хоћете само не Србин и православац. Јака је антисрпска индоктринација, која почиње још у вртићу, и ту се ништа битно не мења већ вековима.