Прочитај ми чланак

ПОДАЦИ О РУСКИМ ХИПЕРСОНИЧНИМ РАКЕТАМА у рукама Запада?

0

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) извршила је претрес центра за свемирска истраживања због сумње да су "процуреле" информације о хиперсоничним ракетама, а сумња се да су тајни подаци достављени западним шпијунима

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) извршила је претрес центра за свемирска истраживања због сумње да су „процуреле“ информације о хиперсоничним ракетама, а сумња се да су тајни подаци достављени западним шпијунима.

Фото printscreen YouTube

Државна корпорација за космичке активности „Роскосмос“ је саопштила да њено особље сарађује са агентима ФСБ-а на том случају, преноси РТС.

Наводи се да руски лист „Комерсант“ пише да је око десет особа из једног „Роскосмосовог“ центра под истрагом. Претражена је и канцеларија директора и према писању тог листа, осумњичени би могли да буду оптужени за издају.

Хиперсонични пројектили лете брзином која је пет пута већа од брзине звука.

У четвртак је руско Министарство одбране објавило снимке два нова хиперсоничка ракетна система који могу да носе нуклеарне бојеве главе.

Руски војни стручњак Павел Фелгенхауер рекао је за „Би-Би-Си“ да је веома скептичан када је реч о ефективности нових система. Истрагу о цурењу информација о ракетним системима назвао је „политички срамотном“.