Прочитај ми чланак

КАО НЕКАДА, НЕМА СПАВАЊА – Бјелица код Богдановића у Кингсима!

0

Немања Бјелица договорио је трогодишњу сарадњу са Сакраменто Кингсима вредну 20,5 милиона долара.

Постојала је могућност да се ‘Професор’ после три године у најјачој лиги света врати у Европу, пошто је одбио једногодишњи уговор од Филаделфија 76ерса, али је Владе Дивац, генерални менаџер Кингса, и његов асистент Предраг Стојаковић успели да га убеде да дође у Калифорнију.

„Провео сам доста времена у разговору са Владем, а он је неко ко је икона у нашој земљи. Има уникатну перспективу онога што је потребно да урадите да бисте били успешни у НБА лиги, односно тачно зна шта играч треба да ради у таквој ситуацији. Вера и посвећеност комплетне франзише одушевила је мене и моју породицу, даћу све од себе да помогнем Кингсима и будем део друштва Сакрамента“, рекао је Бјелица.

Бели ће тако поново играти са репрезентативним другом Богданом Богдановићем, с којим је био саиграч у редовима Фенербахчеа, а ми ћемо поново имати српски тандем у редовима Кингса после готово две деценије, баш после Влада и Пеђе.

Немања има 30 година, може да покрива неколико позиција и биће сјајно појачање и подршка младим играчима Сакрамента.

Ипак, најважније је да ће момак из новобеоградског Блока 70 напокон добити простор да покаже зашто је био МВП Евролиге.

Такође, Сакраменто је претходне ноћи договорио и долазак плејмејкера Јогија Ферела из Далас Меверикса, с којим је потписан уговор на две сезоне.