Прочитај ми чланак

Томпсон и Баја мали Книнџа се не могу поредити јер је Томпсон државни пројекат

0

Хрватска држава је данас устројена на исти начин на који ју је замислио Анте Старчевић, а реализовао Анте Павелић у НДХ. Као искључива, самодовољна, у перспективи једнонационална.

Неко негде на фејсу помену како је, апропо дочека хрватских фудбалера са Томпсоном у главној улози, срећа што Баја Мали книнџа није дочекивао наше спортисте после медаља и финала…

То се, и ту се слажем да је на нашу срећу, није ни могло десити. Јер је веселник Баја био инцидент, бенигна појава из ратног вихора Kрајине, која је нестала кад је тензија спласла, сама од себе, како је и настала.

За разлику од њега Томпсон је државни пројекат, институција којој се клањају све хрватске елите од Туђмана наовамо, а сада, када је попримио обрисе божанства, богами и страхују од њега. Питајте Kолинду и Пленковића ако не верујете…

То опет не значи да смо бољи људи од Хрвата, већ само да је хрватска држава данас устројена на исти начин на који ју је замислио Анте Старчевић, а реализовао Анте Павелић у НДХ. Дакле, као искључива, самодовољна, у перспективи једнонационална.

За разлику од наше, која није устројена никако, а о перспективама и дугорочним плановима да не трошим речи.

Па, сад, коме је то поређење разлог за срећу, срећу, радост, нека се радује