Прочитај ми чланак

НАВРАТИЛОВА: Новака не воле јер није „господин“ као Надал и Федерер!

0

Легендарна тенисерка Мартина Навратилова истакла је да је по карактеру Новак Ђоковић сличан њој, због чега га публика често не воли

Навратилова своју колумну за „Тхе Стандард“ посветила српском тенисеру, који је пре неколико дана освојио титулу на Вимблдону, четврту у каријери.

Наш ас је у финалу савладао Кевина Андерсона са 3:0, док је претходно одиграо епски меч против Рqафаела Надала. Тај дуел је игран два дана и трајао је пет сати и 21 минут.

– Новак је истински шампион. Навијачи га некада не подржавају јер није „господин перфектни“ као Надал и Федерер. Он је брутално искрен, као што сам и ја била, а испоставило се да много људи то не воли, али за мене то је дашак свежег ваздуха – описала је Навратилова Новака и потом се осврнула на игру нашег аса:

– Ако бисте хтели да дефинишете Новака у једном ударцу, оном који га одређује када је у форми, онда би то био бекхенд када проклизава спољним делом стопала. За све остале играче би то био слајс, али Новак себе с намером доведе у позицију да одигра дворучни бекхенд – рекла је легандарна Навратилова.

Мартина Навратилова је током Вимблдона била коментатор на ББЦ, а после Новаковог тријумфа нагласила је да очекује још победа и трофеја од најбољег српског тенисера.

– Ово би могао да буде моменат после којег ће уследити његов низ. Он нема подлогу на којој лоше игра, уз добро здравље, са враћеним самопоуздањем и игром, шта може сада да га заустави? Добро, на шљаци је други фаворит иза Рафе, али на Ју Ес опену би мало ко смео да се клади против њега. Против Роџера је преокренуо меч, зар не? Већ дуго говорим да је у петом сету потребан тај-брејк. Ју Ес опен је први увео тај-брејк у петом сету, ја сам некада баш у њему и губила, али то је једноставно тако – закључила је 61-годишња Навратилова у својој колумни.