Прочитај ми чланак

ЕВО У КАКВИМ УСЛОВИМА ЖИВИ ПОРОДИЦА МИЛОША ВУКОМАНОВИЋА који је страдао у Бечићима

0

Стара и трошна кућа, две просторије препуне влаге, купатило без бојлера, кухиња без шпорета, оронуле степенице које служе за купање...

Тако изгледа кућа породице Вукомановић у којој живе отац, мајка и брат покојног Милоша који је страдао у стравичној несрећи у Бечићима у којој је тешко повређена и његова трудна вереница Снежана.

Како за Курир каже извор близак овој породици, ни на једном конкурсу за доделу станова надлежни нису препознали њихову муку.

– Јако сам потресена свиме што се догодило. Ево у каквим условима они живе. Општина Звечан је досад издавала станове на коришћење породицама које су у далеко бољој ситуацији од њих, имају добра примања, државни посао. Вукомановићи су се пријављивали на сваки конкурс али никада ништа нису добили… – каже за Курир пријатељица породице Вукомановић која је желела да остане анонимна.

– Они немају ни кухињу ни купатило, собе у којима бораве препуне су влаге, купају се на степеништу испред куће поред којег је стара судопера и где једино има топле воде, поливају се ванглицом – препричава муке Вукомановића наша саговорница.

Она додаје да је у овом тренутку отворен конкурс за доделу станова у општини Звечан.

– Тренутно је отворен конкурс за станове на страници Општине Звечан. Мислим да би било фер да се, ако већ није досад, после ове страшне трагедије која их је задесила њима додели неки стан и омогући им се да коначно почну да живе онако како човек заслужује у 21. веку – апелује наша саговорница.

Подсетимо, Милош Вукомановић (25) из Звечана погинуо је у стравичној саобраћајној несрећи која се у ноћи између уторка и среде догодила у Бечићима код Будве, док је његова вереница Снежана Рудинац (24) из Краљева тешко повређена и лекари се боре за њен живот.