Прочитај ми чланак

БУРА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ ХРВАТСКЕ: Калинић одбио медаљу, Далић напушта клупу …

0

Нисам ни размишљао о утакмици с Португалијом. Сада је идеалан тренутак да одем. Одлуку сам донео још после Америке, са својом породицом, и та одлука је у мени, каже Златко Далић

Хрвати су вицешампиони света, славље је трајало данима, али сада креће онај тежи период. Шта и како даље? Следи пријатељски меч са Португалијом, па Лига нација 11. септембра против Шпаније. Чини се без Златка Далића на клупи “ватрених”, који је још раније најавио одлазак.

фото: ЕПА

– Нисам ни размишљао о утакмици с Португалијом. Сада је идеалан тренутак да одем. Одлуку сам донео још после Америке, са својом породицом, и та одлука је у мени. Али, доласком у Загреб, када сам видеоонај дочек, ту своју одлуку морам преиспитати. Због тих обичних људи, који су ми најважнији, због тих емоција… Питам се: имам ли ја сада право те људе изневерити?“ рекао је Далић, пише Вечерњи лист.

Највећи губитник Мундијала Никола Калинић је добио нову прилику репрезентативци Хрватске на челу са селектором су му пружили руку помирења, коју овај нападач очигледно није прихватио. Наиме, сребрну медаљу из Русије сачували су за Калинића, коју још увек играч Милана не жели.

– Хвала вам на медаљи, али ја нисам играо у Русији, био је кратак Никола Калинић.

Захвалио се Никола Калинић саиграчима и стручном штабу на указаној части, захвалио се на медаљи. Репрезентацију је напустио само два дана након прве утакмице, с Нигеријом, већ у понедељак 18. јуна слетео је на сплитски аеродроми продужио на одмор који је потрајао готово месец дана.

Пред Калинићем је сада да клупска сезоне и прелазак из Милана у Атлетко Мадрид, Далић листа понуде, а Хрвати изгледа морају да крену са почетка са новим селектором у нове походе.