Прочитај ми чланак

АГОНИЈА ЂАКА У БАРСЕЛОНИ НЕ ПРЕСТАЈЕ: Болесни, без новца

0

Београд -- Агонија ђака у Барселони не престаје, цео дан седе у аутобусу, половина је болесна, а родитељи кажу за "Блиц" да многи више немају новца.

Отац једне од девојчица која је с групом деце у Барселони с професорком београдске Девете гимназије Снежаном Мартић, коју зову Шакира, каже за тај лист да му је ћерка рекла да међу децом има доста болесних, да деца повраћају и имају дијареју.

(Foto: Thinkstock)

„Нема лекара, па се деца међусобно испомажу лековима које су им родитељи спаковали да понесу за сваки случај“, каже тај родитељ.

Да ситуација буде још гора, према речима тог оца, деца немају новца. Наиме, након што их нису примили у предвиђени хотел „Фламинго“, представник туристичке агенције „Б2Р“ је пришао ђацима и тражио им новац „ко колико има, да се плати сад смештај, па ће он касније све средити“.

„Деца су наивна, немају искуства, они су само желели да остану на мору. Моја ћерка је дала сав новац који је имала код себе и већ данима је без динара. А пре тога им је већ узео гомилу новца, када су били у аутобусу, у путу ка Шпанији“, каже отац девојчице и објашњава да је у питању новац за факултативне излете, који су се плаћали додатно.

Његова ћеwрка је, како каже, заједно с другарицама за четири излетала дала 140 евра. Он каже и да су чиуо с ћерком у четвртак и она му је тада рекла да деца од 10 сати ујутру седе у аутобусу јер су им рекли да ће их водити на један излет. „Представник агенције инсистира да возачи крену, а они људи не могу без водича. Цео дан се препиру, један од возача је у свађи разбио свој телефон. Деца су веома разочарана свиме што се дешава“, рекао је забринути отац.

Он је својој ћерки саветовао да се, после неколико проћерданих сати, више не нада, те је у друштву другарица отишла да прошета, а од излета, на крају, није било ништа.

„Блиц“ је покушао да добије и коментар од професорке Мартић, али им је она кратко рекла да за сва питања контактирају представника агенције, који може да им да званичну изјаву.

Из агенције „Б2Р“ међутим каже да је против његове фирме покренут поступак, и да не би волео да даје изјаве, како на те поступке не би утицао.