Прочитај ми чланак

ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ СРПСКЕ КАЗНИО НАВИЈАЧА ИЗ ХРВАТСКЕ јер је на себи имао „коцкасти“ дре

0

Дарио, који живи у Загребу недавно је путовао кроз БиХ. Желио је двије кћерке одвести на море, али је у Босанској Kостајници, која се налази у ентитету РС, доживио неугодну ситуацију.

„Видио сам да је полицијски аутомобил стао испред кафића, али сам остао потпуно изненађен када је полицајац кренуо према мени, а још више када ми је рекао да ће ме казнити због ремећења јавног реда и мира, јер нисам ништа учинио“, испричао је Дарио Страшчек из Загреба, преноси 24сата.хр.

Јутро након што је Хрватска побиједила Енглеску и пласирала се у финале Свјетског првенства он је возио двије малољетне кћерке на море. Ишао је преко Босне и Херцеговине те се зауставио да попије кафу у Босанској Kостајници која је дио Републике Српске. Имао је на себи дрес хрватске репрезентације и зато је платио казну од 50 конвертибилних марака, што је отприлике 200 куна.

„Полицајац ме питао знам ли гђе сам. Ја сам му рекао да сам у Босни и Херцеговини, а он је одговорио да гријешим, да сам у Републици Српској и да бих могао добити батина због хрватских обиљежја. Рекао је да ме зато мора казнити. Kад сам сјео у кафић неко ме је пријавио полицији. Заиста нисам ни навијао, ни било кога на било који други начин провоцирао. Млађа кћи ми се расплакала, било је изузетно неугодно“, препричава Дарио.

Полицајац му је још додатно рекао да га неће пустити ако не плати одмах и да ће ићи на суд па је схватио да је боље одмах платити казну.

„Уз то ми је наредио и да се одмах пресвучем. Покупио сам кћери, обукао другу мајицу и одмах напустио град. Не могу вјеровати да се то догађа 2018. године. Бојао сам се и за кћери јер су ми из других кафића неугодно и ружно добацивали док сам разговарао с полицајцем“, каже Дарио.

„Припадници МУП-а Републике Српске ће извршити провјере навода и о свему обавијестити Службу за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српске“, кратко су казали из МУП-а РС.