Прочитај ми чланак

СНС-ОВЦИ „НА ЦРНО“ ПРОДАЈУ НАФТУ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА, по цистерни узму милион динара

0

Ништа порез, ништа акцизе!

То је гесло којим се воде напредњачки нафтни „босови“, који пољопривредницима, конкретно у Бачкој, продају нафту.

Вест о којој је овде реч долази нам из околине Бачког Петровца, где читав „бизнис“ воде чланови Српске напредне странке из овог места, али и из оближњег Новог Сада.

Пољопривредници у овом крају су, благо је рећи, очајни. Уместо 14 хиљада динара колико су добијали за субвенције – сада примају само 4.000 хиљаде! Још када се на то дода и организовани криминал који им је наметнуо СНС…

Како све ово функционише?

Дилери из СНС-а продају пољопривредницима нафту и ђубриво. „Без папира“, дакле на црно – цена по литру нафте је 120 динара. Са „опраним“ папирима цена по литру је 150 динара.

Људи који су умешани у овај посао набављају нафту за 75 динара. Продају је (просечна цена) за 130 динара по литру. Дакле, већ у старту је разлика 55 динара.

Ако тих 55 динара помножимо са 20 хиљада (колико литара најчешће има 1 цистерна која се продаје у овом крају) добијамо цифру од 1.100.000 динара по цистерни, колико имају „чисте“ зараде ови „трговци нафтом“ под патронатом СНС.

Уколико то пребацимо у евре, то је око 10 хиљада евра по једној цистерни. Државна каса од тога види тачно 0 динара, пошто сав новац одлази директно у страначку касу Српске напредне странке!

На ове криминалне радње у Бачкој, први је скренуо пажњу народни посланик Јанко Веселиновић из „Покрета за преокрет“.

Надамо се да ће за овај криминал неко једног дана одговарати!