Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛИ И ДА БИЈУ: Старца претукао радник ЈКП Водовода и канализације

0

Шездесетосмогодишњег суграђанина Д. Р. прошле недеље физички је напао радник „Београдског водовода“, током поправке коју је екипа тог предузећа обављала у Улици Николе Вулића на Звездари.

Неколико удараца песницом Д. Р. је испровоцирао тиме што је питао раднике о каквом се квару ради, а након напада човека који се представио као пословођа екипе, завршио је у Ургентном центру. Како кажу у ЈКП „Водовод и канализација“ против запосленог који је учествовао у инциденту покренут је дисциплински поступак.

„У Улици Николе Вулића код броја 13, по ко зна који пут, дошло је до квара на водоводној мрежи. Мој отац, дека од 68 година, је као и сваког дана шетао туда. Како је по струци инжењер, занимало га је да види шта екипа „Водовода“ ради. Када је пришао посумњао је у квалитет радова те је хтео то да забележи фотографисањем, како би се консултовао са колегама из струке и утврдио да ли су радови изведени коректно или не“, описује тај догађај читатељка која се јавила нашој редакцији.

Она додаје да је у том тренутку радник „покрио рукама то што ради како се не би видело на фотографији који материјал користи“.

– Неколико тренутака касније, уследио је јак ударац песницом у десно око, од стране човека који се представио као пословођа екипе

„Водовода“. Мој отац је пао, а насилник је наставио да га удара у пределу левог плућног крила. Радници су га једва зауставили и он је сео у ауто и отишао. Полиција је извршила увиђај, а ми смо цело поподне провели у Ургентном центру, од 18:30 до 1 сат. Сва срећа да су насилника одвојили на време па је мој отац задобио нагњечење, модрице и лакше телесне повреде, које надам се неће оставити превелике последице- сведочи читатељка.

Како је навела, још увек је „шокирана тим срамним догађајем“.

– Да ли је могуће да више не смете никога ништа ни да питате јер можете бити претучени? Шта је то толико тајно и драгоцено у отклањању квара на водоводној мрежи да грађанин не сме да фотографише? То је ипак јавно комунално предузеће које би требало да ради у служби грађана. Да ли ће се стати на пут бахатим и насилним појединцима којих је, нажалост, чини ми се све више?- пита резигнирана читатељка.

Из ЈКП „Водовод и канализација“ нашем листу су одговорили да су упознати са инцидентом, а да је против поменутог радника покренут дисциплински поступак.

„Надлежни у предузећу узели су изјаве од запосленог који је директно учествовао у инциденту као и других запослених као сведока. С обзиром на то да су припадници МУП обавили увиђај на лицу места и предузели неопходне радње, надаље ће установљавање евентуалне кривице учесника преузети истражни органи“, наведено је у одговору.

„Невезано од исхода истражних радњи надлежних органа, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ као одговорно предузеће првенствено пред грађанима Београда, покренуло је дисциплински поступак против запосленог који је учествовао у инциденту и исти ће сносити одговорност и санкције због непримереног понашања које је у супротности са правилима понашања у предузећу“, одговарају из „Водовода“.

Из тог предузећа наводе да „ЈКП „Београдски водовод и канализација“ ни на који начин не одобрава решавање проблема сукобом и насиљем било које врсте. Сви запослени у предузећу који раде са грађанима у директном контакту или долазе у ситуацију да комуницирају са грађанима на терену имају обавезу да све спорове и потенцијално „проблематичне ситуације“ решавају на миран начин и разговором“, кажу из „Београдског водовода“