Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈАН ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ: Ђоковић после мастерса у Мајамију размишљао да…

0

Српски ас је освојио Вимблдон и опет је један од најбољих на свету. А пре само пола године био је на корак да остави тенис, према речима Филипа Воландрија

Некадашњи италијански тенисер Филипо Воландри открио је занимљиве детаље из каријере Новака Ђоковића.

Српски ас је освојио Вимблдон и опет је један од најбољих на свету. А пре само пола године био је на корак да остави тенис, према речима Италијана, који се огласио по завршетку турнира на Острву и новог грен слема Ђоковића.

– Било је то стварно остварење сна, посебно када помислимо да је после Мајамија окупио свој тим и рекао – ‘Гледајте, хајде да разговарамо са спонзорима јер не знам да ли желим да наставим да играм или не’. Стварно је размишљао да остави тенис“, рекао је Воланди за „Tennis World“. 

Бол у десном лакту одвојио је Ђоковића од терена на скоро годину дана, након шест месеци неуспешне паузе операција је била неопходна, али су нове невоље стигле на америчкој турнеји.

На Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију Новак је испадао на старту, да би наговестио повратак на шљаци у Риму, те трави Лондона, а заблистао на Вимблдону.

– О томе сам разговарао са Фабио Фоњинијем пре неколико дана, али смо знали да ће, ако добије два тешка меча на врхунском нивоу, повратити самопоуздање. Нисмо очекивали да опет освоји Вимблдон, али после дуела са Кајлом Едмундом у трећем колу, видели смо Ђоковића који је много напредовао. Меч са Надалом је један од најлепших сусрета најмање у последње две године. Његов загрљај са сином Стефаном је био пресладак – као сан, закључио је Филип Воландри.