Прочитај ми чланак

ДАЛИЋ О ТОМПСОНУ: Не провоцирајте ме, он је наша химна

0

Певач Марко Перковић Томпсон рекао је да су га на аутобус са играчима Хрватске позвали селектор "Ватрених" Златко Далић и најбољи играч Мундијала Лука Модрић, а селектор је рекао да не види ништа спорно у Томпсоновом доласку.

Хрватска је освојила друго место у Русији после пораза од Француске у финалу 2:4, а Томпсоново присуство у аутобусу који је водио играче од аеродрома до Трга бана Јелачића у Загребу изазвао је опречне реакције у јавности.

Foto: Reuters

„Селектор Далић и Модрић су ме звали и рекли да је њихова жеља да дођем у аутобус и путујем с њима до Трга бана Јелачића, а ја сам их питао ‘јесте ли ви сигурни’? Рекли су ‘де молим те дођи’. Знам да има неких негативности, али ово није време за негативност. Мислим да то говори све о њима… Свако има право на изјаву, коментар, али нема право да вређа“, рекао је Перковић за РТЛ, преноси Јутарњи.

Фашистичке поздраве није очекивао, а позитивно су га изненадиле емоције које је видео код навијача. Селектор Златко Далић је на питање новинара зашто је Перковић био у аутобусу, у уторак у Вараждину рекао да је ‘Томпсон химна’.

„Немојте ми постављати таква питања. Што певач, какав певач? То је хрватска песма ‘Лијепа ли си“. Ту није место за ваше питање, сад ме питати о певачима… Хрватска је друга у свету, а ви мене питате о певачима, немојте да ме провоцирате. Певао је певач који је наша химна“, рекао је Далић.